SCM Râmnicu Vâlcea, în fața unei performanțe de răsunet. Bogdan Geantă: ”Avem toate condițiile să facem lumea fericită”

După ce a câștigat play-off-ul în Seria 6 și a eliminat în semifinalele barajelor de promovare pe Olimpic Zărnești (1-0 și 6-0), SCM Râmnicu Vâlcea va juca finala pentru accederea în Liga 2 cu AFC Câmpulung Muscel.

În ultimele 19 etape, echipa pregătită de Gabi Mangalagiu a pierdut un singur meci, cu Dăești, ultimul din play-off, când era sigură de locul 1 și a jucat cu rezervele. Manșa tur a finalei barajului se va juca pe 1 iunie, la Câmpulung Muscel (ora 18.00), iar returul la Rm. Vâlcea, pe 5 iunie (ora 17.30).

”Am început de jos, cu Liga 4”

Publicul vâlcean a revenit pe stadion, la returul cu Zărnești fiind circa 5000 de fani, astfel că la finală se așteaptă un număr și mai mare. Președintele secției de fotbal din Zăvoi, Jean Turmacu subliniază că majoritatea jucătorilor din lot sunt cei care au promovat anul trecut de la județ.

”Am început de jos, cu Liga 4, acum Liga 3, trei sferturi din jucători sunt cei care au promovat, sperăm să ne maturizăm și cu rezultate. Mai avem un sigur pas până la promovarea în Liga 2, finala cu Câmpulung. E bine că am ajuns aici, publicul a fost aproape de noi, a venit în număr foarte mare la jocul de acasă cu Zărnești, sperăm că acest campionat va fi încununat cu un rezultat pe măsură. Suntem la primul an de Liga 3, încercăm să facem tot ce ține de noi, sperăm să și reușim și această poveste să aibă un final fericit. Antrenorul Gabi Mangalagiu a avut mereu grijă de dezvoltarea jucătorilor tineri, sunt într-o competiție de anduranță în care se duelează cu jucători cu experiență, a avut grijă să le dozeze efortul” a spus Jean Turmacu la Televiziunea VTV.

Din lotul vâlceanilor va lipsi sâmbătă Sîrbu, care este accidentat la umăr, în timp ce Trașcă este incert.

Academia de juniori produce an de an”

Centrul de copii și juniori din Zăvoi reprezintă un avantaj important pentru echipa vâlceană.  ”Echipa de seniori este vârful piramidei, reprezintă un model pentru toti cei 400 de copii care practică fotbalul la clubul nostru. E un avantaj enorm că Academia de juniori produce an de an, avem mulți copii din Vâlcea, este o rampă de lansare pentru toată lumea, juniorii pot beneficia de ea” a spus Jean Turmacu.

SCM va organiza  deplasarea la Câmpulung a suporterilor și va pune la dispozitie un mijloc de transport, iar înscrierile se fac la Liga Suporterilor Vâlceni.

Bogdan Geantă: ”Toți ne dorim să promovăm”

Jucător și totodată antrenor la grupa U 10 a clubului, atacantul Bogdan Geantă speră ca SCM să joace din vară în Liga 2. După șase ani la amatori în Germania, B. Geantă e revenit în Zăvoi. ”A fost o dublă  manșă destul de grea cu Zărnești, chiar dacă scorul nu o arată. Liga 3 este mai grea, promovează doar o echipă din două serii, cu play-off, apoi semifinale și finală. Am început mai greu la Liga 3, dar pe parcurs a fost din ce în ce mai bine și am ajuns sus, au mai rămas două meciuri decisive. Echipa noastră este foarte montată, toți ne dorim să promovăm, este important și pentru copii să aibă o motivație în plus, Liga 2 este altceva, avem toate condițiile să facem lumea fericită. Va fi o dublă manșă disputată, Câmpulung este și ea o echipă bună. Copiii vin acum cu bucurie la antrenamente, îmi place foarte mult să să lucrez cu ei, îmi doresc pe vitor să îmi iau și licențele necesare pentru un nivel mai înalt” a anunțat  Bogdan Geantă, tot la VTV.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *