Rezultate remarcabile pentru PSD la Vâlcea, în contextul unor tensiuni politice acute

PSD triumfă la alegeri

La conferința de presă desfășurată astăzi, 14 iunie, la Vâlcea, liderii locali ai PSD, inclusiv Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean (CJ), și-au exprimat satisfacția față de rezultatele extraordinare obținute în alegerile locale recente. Prezența lor și a echipei PSD, constantă alături de cetățeni în campanie, a fost răsplătită cu victorii în majoritatea localităților județului, într-o atmosferă descrisă ca fiind ‘formidabilă’.

Performanța PSD și aprecierea lui Rădulescu: Constantin Rădulescu a subliniat importanța acestei victorii, menționând că aproximativ 95.000 de voturi i-au fost acordate pentru funcția de președinte al CJ, reprezentând circa 55% din total. „Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat și să-i asigur pe toți cetățenii că voi rămâne același președinte cu bună credință,” a declarat el.

Rezultatele și implicațiile lor: Partidul a câștigat controlul a 55 de localități și a obținut un număr semnificativ de voturi la alegerile europarlamentare, apropiindu-se de 100.000. Aceste rezultate istorice marchează un moment de cotitură pentru PSD Vâlcea, care nu a mai avut primăria municipiului reședință de județ din anul 2000.

„Rezultatul la Consiliul Județean Vâlcea este: ‘Da, am câștigat alegerile pentru că avem peste 50% din voturile exprimate de vâlceni. 86.805 cetățeni au votat cu PSD pentru Consiliul Județean. Am câștigat un număr important de primării și avem 55 de localități cu primari PSD, 32 de localități cu primari liberali și doi independenți. Este un scor istoric și avem 5 orașe. Din anul 2000, PSD Vâlcea nu a mai avut Primăria și funcția de primar al municipiului reședință de județ. În ceea ce privește alegerile europarlamentare, și aici ne apropiem de 100 de mii de voturi pentru PSD”, a subliniat Constantin Rădulescu.

Campania și criticile adresate PNL: Totuși, conferința a adus în atenție și aspectele mai puțin plăcute ale campaniei, Rădulescu denunțând ceea ce el a numit o „campanie murdară” condusă de PNL. Conform declarațiilor sale, campania adversă a fost marcată de incidente neplăcute, inclusiv acuzații de corupție și abuz de funcție:  „Se va mai vorbi despre banii dați pentru a cumpăra voturi și despre parlamentari care s-au făcut ziariști pentru o zi. Suntem cu bună credință, dar și eu, și primarul am fost sportivi și vom reacționa. De data aceasta nu vom mai întoarce celălalt obraz, pentru că răutățile și ticăloșiile făcute în precampanie de unii directori puși de PNL în funcții în județul Vâlcea vor fi plătite de cei care ne-au făcut rău. Nu vom întoarce și celălalt obraz deoarece au fost afectate viețile și sănătatea oamenilor. Iar cei care cred că din funcția de director scapi de răul pe care l-ai făcut îi asigur că se înșală. Cei care cred că imunitatea parlamentară, fie că este senator sau deputat, este fără limite, iarăși se înșală ,” a adăugat Rădulescu.

Viitorul colaborării cu PNL: Un punct nevralgic al discursului a fost perspectiva colaborării cu PNL. Într-un ton critic, Rădulescu a comentat posibilitatea unei liste comune în campania din toamnă pentru parlamentare, spunând că PSD va prelua conducerea, iar ‘liberalii pot să vină cu rezervele’. Aceasta sugerează tensiuni continue și un dialog dificil între cele două partide

Prin urmare, peisajul politic vâlcean rămâne tensionat, cu semne clare că viitoarele negocieri și colaborări la nivel local, comparativ cu cele naționale, unde PSD și PNL se înțeleg de ”minune”, vor fi marcate de provocări și negocieri aspre la Vâlcea.

Până la noile ‘lovituri politice ‘, în prezent, PSD Vâlcea se bucură de un moment de succes, datorită unei strategii bine coordonate și a unei prezențe active în rândul comunității.”

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi, 14 iunie, de către PSD Vâlcea, primarul municipiului și președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu, au anunțat că Partidul Social Democrat va câștiga și funcțiile de viceprimari la Primăria municipiului, precum și pe cele de vicepreședinți ai Consiliului Județean Vâlcea. Numele celor care vor ocupa aceste funcții vor fi făcute publice peste patru luni, când se vor definitiva aspectele legate de acest mandat.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *