Vâlceanca Dana Govoreanu, la primul titlu național în aer liber! A fost la o sutime de secundă să doboare recordul național la U 23

Vâlceanca Dana Govoreanu câștigă primul titlu național

Atleta vâlceancă Dana Govoreanu a cucerit primul său titlu național, câștigând proba de 100 metri garduri la Campionatul Național de atletism în aer liber.  

Cluj-Napoca a găzduit în acest week-end finala Campionatului Național de Atletism destinat celor mai experimentați atleți ai României, seniorii. Acest eveniment a fost și ultima ocazie de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris și a oferit un adevărat spectacol sportiv, cu rezultate atletice foarte valoroase.

Printre protagoniști s-a numărat și atleta vâlceană Dana Govoreanu, legitimată la CS Chimia Rm. Vâlcea și la CS Vâlcea 1924, sportivă antrenată de Alina Borța.

Dana a cucerit primul ei titlu național în aer liber, în proba de 100 m garduri, reușind astfel să își apere poziția de campioană națională câștigată în sezonul de sală în proba de 60 m garduri. Atleta a realizat recorduri personale atât în seria de calificări, cât și în finala campionatului, performanța sa de 13.17 secunde  fiind la doar o sutime de recordul național de tineret (U23) ce datează din anul 2000 (13.16 sec – Viorica Țigău).

Parcursul Danei Govoreanu este permanent în progres, de la an la an Dana reușind să își îmbunătățească timpul în proba de 100 metri garduri, obiectiv ce ar trebui urmărit de orice antrenor de atletism cu vedere pe termen lung, dornic de performanță la categoria superioară, de seniori.  ”Acest lucru ne dă încredere pentru anii ce vin și ne confirmă că pregătirea este eficientă și în conformitate cu obiectivele.  Dana va concura la categoria de tineret (U23) și în anul 2025, an în care dorim să coborâm spre impresionanta performanță de 13.00 secunde” a declarat antrenoarea Alina Borța.

De asemenea, performanțele progresive ale Danei Govreanu i-au adus o colaborare cu gigantul de echipament Nike și cu un manager experimentat în domeniul sportiv.

Sezonul atletic competițional continuă, vâlceanca antrenându-se pentru finala Campionatului Național de Atletism destinat categoriei sale de vârstă, tineret (U23), ce se va desfășura în perioada 20-21 iulie la Craiova și pentru Cupa României de Seniori ce se va desfășura în luna august la București.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *