Teatru ieftin pe rețelele sociale. Lacrimi, disperare și greva foamei pentru un lider care s-a evaporat peste noapte

Pe rețelele sociale circulau, zilele trecute, imagini greu de crezut: susținătoare devastate de lacrimi, oameni căzuți în depresie, pentru că idolul lor politic fusese scos din cursa electorală.

O doamnă, convinsă că România este o secțiune de comentarii pe Facebook, reproșa diasporei că stă „numai pe grupuri” și nu vine acasă să-l apere pe cel mai mare vizionar pe care l-a dat țara, de la Zamolxe încoace.. Șocul a fost mare: când realitatea a lovit din plin, acești oameni au descoperit că națiunea română nu e pe Telegram, iar mulțimea „trezită” de pe internet nu există în afara unui filtru de Instagram.

CG – șarlatanul care a jucat rolul de salvator

Călin Georgescu a fost maestru într-o singură artă: aceea de a manipula speranțele și frustrările oamenilor. A profitat de naivitatea unor suflete generoase, care au crezut că el este răspunsul la toate problemele. Exact ca în escrocheriile online cu prinți nigerieni, CG a știut să ofere fiecărui adept exact ce voia să audă. „Ești special!”, „Ești parte din ceva măreț!”, „Ești unul dintre aleși!” – promisiuni vagi, fără substanță, dar care umplu golurile existențiale.

Cei care nu mai găseau un sens în cotidianul banal și-au găsit alinarea într-un bărbat la costum, care recita citate și teorii despre renașterea națională. Și cum să nu-l crezi, când îți vorbește despre sacrificiu și demnitate, în timp ce se plimbă în lux și rafinament?

Dar minciuna are picioare scurte. Când CG a anunțat zile trecute, teatral, că „misiunea lui a fost îndeplinită” și a dispărut din peisaj, fanii au rămas în aer, confuzi și trădați. Unul dintre ei a făcut chiar greva foamei în piața din București, convins că liderul suprem va veni să-l salveze. Numai că Mesia nu s-a mai arătat, iar piața a rămas goală.

Cacealmaua rusească și ipocrizia libertății

Dincolo de teatrul lacrimogen al adepților, refuzul candidaturii lui Călin Georgescu nu a fost doar un moft, ci un act necesar de „igienă” politică.

Să permiți unui personaj care a fentat regulile și a primit binecuvântări din zone periculoase să intre în competiția politică ar fi fost echivalentul unui dopaj flagrant într-o competiție sportivă.

De altfel, scenariul nu este nou. Rusia și-a făcut un obicei din a planta astfel de „lideri providențiali”, care să promită salvarea, doar pentru a semăna haos .

Final de poveste: Georgescu out, lumea merge mai departe

Când Moscova ne-a transmis că „orice scrutin fără Călin Georgescu nu va avea legitimitate”, s-a înțeles exact ce a însemnat asta:  s-a procedat corect trimițându-l la vestiare! Astăzi, CG este doar un personaj uitat, un experiment eșuat. La final, nici măcar cei care l-au împins în față nu mai au nevoie de el. A fost util cât a fost, dar acum a devenit o povară, un actor care și-a jucat rolul și a fost scos din scenă.

Cine va fi următorul „salvator” care va apărea din neant, fluturând steagul revoluției și promițând imposibilul? Greu de spus. Dar un lucru e sigur: atât timp cât există oameni dispuși să creadă în idoli fabricați, industria șarlatanilor politici nu va duce niciodată lipsă de candidați.

 

 

 

1 thought on “Teatru ieftin pe rețelele sociale. Lacrimi, disperare și greva foamei pentru un lider care s-a evaporat peste noapte

  1. Problema nu e ca ar fi un farsor, problema este ca acest „farsor” a aratat lumii intregi ca in Romania nu exista democratie si ca Romania e condusa de un stat paralel instaurat de Soros si UE.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *