Gură de oxigen pentru Căminul de la Bălceşti

Demersurile preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu nu au rămas fără ecou, iar Căminul de la Bălceşti rămâne deschis şi în anul 2017. Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a alocat în bugetul de stat pentru acest an suma de 220.000 de lei pentru funcţionarea Căminelor pentru Persoane Vârstnice din Bălceşti şi Roeşti. Suma cea mai mare, respectiv 195.000 de lei a intrat în conturile Primăriei Bălceşti, care are în subordine Căminul de bătrâni. După alocarea fondurilor respective, directorul economic al căminului, Marian Geică, a precizat că fondurile alocate vor finanţa activitatea căminului câteva luni, dar încă mai este necesară şi intervenţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Mai exact, dacă şi instituţia judeţeană mai alocă circa 300.000 de lei, căminul va putea funcţiona fără probleme tot anul 2017.

 

Constantin Aleca: „Istoria se va repeta, şi vom ajunge din nou cu mâna întinsă”

Primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca este de părere că situaţia căminului de bătrâni este în continuare incertă, având în vedere că sunt întârzieri salariale, iar suma alocată de Ministerul Muncii nu este suficientă decât pentru a aduce cheltuielile de funcţionare la zi: „Noi am alocat 75.000 de lei pentru ca angajaţii să-şi ia salariile în luna august 2016. Cred că banii alocaţi de Ministerul Muncii vor acoperi cheltuielile de funcţionare pentru ultimele luni şi vom ajunge cu plata la zi a salariilor, deşi suma a fost alocată pentru întregul an 2017. Cred că istoria se va repeta şi vom ajunge din nou cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean sau la Guvern”, ne-a declarat primarul oraşului Bălceşti, liberalul Constantin Aleca.

 

Aleca acuză conducerea căminului de administrare deficitară

Primarul Aleca a dezvăluit şi neregulile pe care directorul Căminului de bătrâni, Gabriel Popescu le-a făcut de-a lungul celor 5 ani de funcţionare. Potrivit spuselor primarului, în structura căminului au fost acceptate şi persoane cu dizabilităţi, deşi căminul era înfiinţat doar pentru bătrâni cu o vârstă de peste 65 de ani: „Problema este că nu există sursă de finanţare pentru continuitate. În plus, în 2011 au fost aduşi bătrâni cu dizabilităţi, luaţi din centrele de plasament din structura DGASPC, unde aloca statul 90% pentru îngrijirea lor şi au fost aduşi în cămin astfel încât administraţia locală din Bălceşti este acţionată în judecată în prezent, şi mă obligă pe mine să plătesc după ce beneficiarii au fost luaţi din structura DGASPC, aşa ceva este ilegal! În 2011 ei au angajat întâi personalul şi au văzut că sunt 25 de bătrâni din ţară care au venit la Bălceşti şi, în rest, până la numărul de locuri necesar au fost aduşi bătrâni cu grad de handicap care trebuiau îngrijiţi în centre CIA, nicidecum în Căminul de bătrâni de la Bălceşti. Avem şi în prezent 6-7 cazuri de acest gen”, ne-a mai declarat primarul de la Bălceşti.

 

Căminul a rămas fără director

În urmă cu o lună, Căminul de la Bălceşti a rămas fără director, Gabriel Popescu înaintându-şi demisia din funcţie, nu înainte de a solicita o mărire de salariu. Primarul Aleca susţine că vinovaţi de această situaţie sunt şi consilierii PSD, care doresc predarea patrimoniului clădirii către DGASPC Vâlcea: „Directorul şi-a dat demisia, a stat până a cerut chiar şi o mărire de salariu, în condiţiile în care angajaţii erau neplătiţi de câteva luni bune. Acum este la Centrul de la Măciuca, i-a lăsat pe bătrânii din Bălceşti. Printr-o dispoziţie a Consiliului Local, atribuţiile au fost preluate de cei doi contabili. Totul se întâmplă din cauza consilierilor PSD care au misiunea să încurce treburile, ca să ne forţeze să cedam clădirile, să predăm patrimoniul, în loc să facem şi noi un spital în Bălceşti, ceea ce de fapt îşi doresc locuitorii din acest oraş.

 

1 thought on “Gură de oxigen pentru Căminul de la Bălceşti

  1. Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este neadevarat si doresc dreptul la replica. Pentru contact tel. 0723990389

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *