Proiecte îndrăzneţe în noul mandat, la Stoeneşti

La Stoeneşti, administraţia locală şi-a propus un program îndrăzneţ de investiţii în acest mandat. În următorii trei ani, primarul Gheorghe Dumbravă vrea să reabiliteze cel puţin 20 de kilometri de drumuri comunale şi să finalizeze lucrările de apă şi canalizare. De curând, primarul a dat startul lucrărilor la un proiect care prevede asfaltarea a 4 kilometri de drumuri comunale şi 400 de metri de ranforsare, câte un kilometru în fiecare dintre satele Stoeneşti, Mogoşeşti, Piscu Mare şi Bârlogu.

Totodată, administraţia locală a prins şi un proiect european care cuprinde alimentare cu apă şi canalizare pentru 4 sate componente ale comunei, un proiect de 2,5 milioane de euro, finanţat cu fonduri europene: „Ne dorim să modernizăm în jur de 20 de kilometri de drumuri comunale în acest mandat. În plus, îmi doresc să finalizez lucrările de apă şi canalizare, iar anul acesta să ajungem la un procent de 70% cu lucrările de canalizare, încât, la sfârşitul lui 2018 să finalizăm lucrările în totalitate. Pe 22 martie 2017 a fost aprobat la finanţare obiectivul de investiţii: Înfiinţare sisteme centralizate şi alimentare cu apă şi canalizare în satele Piscu Mare, Neghineşti, Deleni, Popeşti şi Gruiu. Am stat puţin pe loc în ceea ce priveşte asfaltarea drumurilor, pentru că mi-am dorit ca mai întâi să introducem apa şi canalizarea, să nu mai fim nevoiţi să spargem asfaltul turnat. Suntem pe drumul cel bun, am încheiat anul 2016 şi cu excedent bugetar de 8,5 miliarde de lei vechi, bani pe care îi vom folosi pentru cofinanţări de proiecte. Nu m-am hazardat în cheltuieli inutile înainte de preluarea celui de-al doilea mandat, pentru că nu îmi era teamă că va veni altcineva să îmi ia locul. Am făcut economii şi la fel vom face şi anul acesta, pentru că avem nevoie de cofinanţări pentru proiectele pe care le vom derula în continuare”, ne-a declarat primarul din Stoeneşti.

 

Dumbravă: „Sper ca noua conducere a CJ să aibă o strategie bazată pe priorităţi, nu pe culoarea politică”

Primarul Gheorghe Dumbravă spune că are încredere că noua conducere a Consiliului Judeţean îşi va îndrepta atenţia şi către localitatea Stoeneşti, fără a ţine cont de culoarea politică, ci mai degrabă de nevoile cetăţenilor. Alesul liberal spune că PSD a câştigat alegerile parlamentare şi la Stoeneşti, un motiv în plus ca alianţa care conduce judeţul să nu uite şi de comuna Stoeneşti, atunci când vine vorba despre împărţirea fondurilor: „Eu sper ca noua conducere a Consiliului Judeţean să aibă o altă viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului, o strategie bazată pe priorităţi şi să nu se uite la culoarea politică. Dacă stăm să ne gândim, şi în comuna Stoeneşti a câştigat tot PSD alegerile şi, dacă nu-şi vor îndrepta atenţia şi către comuna noastră, nu mă vor pedepsi pe mine, primarul Fredy Dumbravă, ci electoratul dumnealor care, la ultimele alegeri, a arătat că este destul de numeros în localitatea noastră. Am mari aşteptări, în special de la domnul Gutău care, în calitate de primar, cunoaşte foarte bine nevoile noastre, ale primarilor, şi sunt convins că, împreună cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi întreaga coaliţie aflată la conducerea judeţului îşi vor da interesul ca Vâlcea să se dezvolte şi, în consecinţă, şi localitatea noastră să beneficieze de fonduri şi sprijin de la Consiliul Judeţean”, a concluzionat primarul Gheorghe Dumbravă.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *