Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu şi Proconsul vor cânta la Zilele Oraşului Călimăneşti
  • Sărbătoarea se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 19-21 mai 2017

 

Oraşul Călimăneşti aniversează 629 de ani de la prima atestare documentară, prilej cu care Primăria oraşului Călimăneşti va organiza manifestări în perioada 19-21 mai 2017. Pe parcursul celor 3 zile în care oraşul-staţiune Călimăneşti îmbracă haine de sărbătoare vor avea loc o serie de evenimente care au menirea de a atrage publicul de toate vârstele şi din toate domeniile de activitate. Sărbătorirea oraşului Călimăneşti a fost gândită ca o manifestare culturală interdisciplinară, în care îşi găsesc locul atât manifestări cultural artistice (lansare de carte, expoziţie de aeromodele), competiţii sportive, dar şi manifestări artistice de divertisment.

Programul va începe încă de vineri dimineaţa, cu o şedinţă solemnă a Consiliului Local al oraşului Călimăneşti, urmată de o lansare de carte la Biblioteca A. E. Baconsky, „Călimăneşti 2038”, autor Dan Zamfirache. Tot vineri, în Parcul Central vor putea fi servite produse gastronomice specifice zonei, iar începând cu ora 18.00 vor avea loc spectacole artistice pe scena Teatrului de Vară Florin Zamfirescu, unde vor urca pe scenă Maria Ciobanu, Ionuţ şi Doinita Dolănescu, Sebastian Stan, Formaţia Rapsodia Vâlceană, Ansamblul Strugurelu din Drăgăşani şi Ansamblul Doina Oltului, din Călimăneşti.

 

Sâmbătă, 20 mai, concurs Cozia Mountain Bike

Petrecerea continuă şi sâmbătă, începând cu ora 10.00, când se va da startul concursului Cozia Mountain Bike, iar la ora 18.30 vor urca pe scenă Pepe Latin Music şi trupa Conexiuni. Copiii se vor bucura de o piesă de teatru şi animaţie la care vor participa mascotele Micky şi Minune Mouse. Seara se va încheia cu un spectacol de lasere.

Duminică, începând cu ora 10.00 se va da startul concursului Cozia Mountain Bike Junior, iar în Parcul Central turiştii şi invitaţii se vor delecta cu produse gastronomice, dar şi cu produse lucrate manual. De la ora 11.00 se vor organiza ateliere de creaţie în aer liber, expoziţie de aeromodele, la care participă Clubul Copiilor Vâlcea. De la ora 18.00, pe scena Teatrului de Vară Florin Zamfirescu Călimăneşti se vor derula spectacole artistice. Pe scenă vor urca Proconsul, Black Ice, iar în final este programată o reprezentaţie de Karate a Clubului Sportiv Saishin Karate Do Călimăneşti. Nelipsitul foc de artificii va încheia sărbătoarea celor patru zile a oraşului Călimăneşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *