În derby-ul primei etape din Superliga Vâlcea, Flacăra Horezu s-a impus sâmbătă, la Dăeşti, scor 3-2 cu Viitorul, după un meci superb!

Două din candidatele la câştigarea titlului judeţean, Dăeşti şi Horezu au oferit sâmbătă un meci spectaculos, de nivelul Ligii a III-a.  După ce a câştigat titlul sezonul trecut, dar  apierdut barajul de promovare, Viitorul a deschis scorul în minutul 22, după ce Puşcatu a obţinut un penalty, transformat de Bucei. Peste numai un minut, Flacăra putea egala, dar şutul lui Stănică a lovit transversala. Pe contraatac, Puşcatu a mai ratat pentru gazde o ocazie bună în minutul 32. Tot gazdele sunt periculoase în startul părţii secunde şi Filipoiu trage modest din poziţie ideală. Viitorul se desprinde în minutul 56, după o fază fixă, Neacşu marcând un gol superb, cu capul. Dăeştiul putea închide jocul în minutul 65, dar Filipoiu a ratat din nou o ocazie imensă.

Ultimele 25 de minute au aparţinut însă complet Horezului, care este principala favorită la promovare, după ce a adus jucători cu mare experienţă. Flacăra a profitat şi de căderea fizică a gazdelor şi a început asediul la poarta lui D.Geantă. Adi Popa reia periculos cu capul în minutul 68, apoi Milosteanu ratează incredibil în minutul 75, reluând peste poartă din doar trei metri. Antrenorul-jucător Adrian Popa a dat semnalul revenirii în minutul 80 şi după un corner, a reluat superb cu capul, iar scorul a devenit 2-1. Viitorul nu a mai ieşit din propriul careu şi inevitabilul s-a produs în minutul 86, când Milosteanu a reuşit egalarea. După doar un minut, Milosteanu este eliminat, dar Flacăra continuă să domine şi în inferioritate numerică. În prelungiri, horezenii obţin o lovitură liberă de la 22 de metri, Precup bate în zid, mingea sare la Bobi Verdeş, care o împinge în plasă. Astfel, Flacăra se impune cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0 şi dovedeşte că este principala favorită la câştigarea titlului judeţean.A doua candidată la câştigarea titlului judeţean este Cozia Călimăneşti, care a câştigat sâmbătă în deplasare, 8-2 cu Olteţul Alunu.

 

Viitorul Dăeşti – Flacăra Horezu 2-3 (1-0)

Au marcat: Bucei 22-pen, Neacşu 56 / Ad.Popa 79, Milosteanu 86, Verdeş 90+4

Eliminări: Bucei, Stanciu (ambii 90+4) / Milosteanu 87

Dăeşti: D.Geantă – Moldoveanu, Tanasie, Nicolaescu, Fistogeanu – Bucei, Hera – Bunescu (Bârlogeanu 66), Puşcatu (G.Stanciu 50), Filipoiu – Neacşu (Pătularu 82). Antrenor: Cosmin Ursu

Horezu: Matache – Gheorghescu, C.Dinu, Vladu, M.Popescu – Simeanu (Milosteanu 55), Precup – Stănică (Georgescu 55), Nistor, Ad.Popa – Verdeş. Antrenor: Adrian Popa

Arbitri: Cătălin Buşi (Rm.Vâlcea) – Ionuţ Zaharioiu (Băbeni), Robert Apostolescu (Rm.Vâlcea). Observator: Ion Iordache (Rm.Vâlcea)

 

Gabriel Precup: ”Nu am venit la Horezu în excursie!”

Cinci foşti jucători de la FC Olt Slatina s-au reunit în această vară la echipa de Superligă Vâlcea, Flacăra Horezu: Gabriel Precup, Bobi Verdeş, Adi Popa, Ştefan Covalschi şi Mircea Scheau.  După ce a promovat în vară cu Milcov (Olt), eliminând la baraj pe Dăeşti,experimentatul mijlocaş central Gabriel Precup (31 ani) speră să repete performanţa şi cu Flacăra Horezu.   ”Eu am venit la Horezu pentru Adi Popa, el mi-a prezentat un proiect interesant, cu foşti colegi de la Slatina. Suntem mulţi jucători cu experienţă, un grup foarte frumos, sper să câştigăm fiecare meci şi este bine că am început cu dreptul  la Dăeşti. Am jucat contra lor şi când eram la Milcov, la barajul de promovare, sunt o echipă foarte bună şi foarte bine organizată, cred că ambele meritau atunci să promoveze! Ne concentrăm doar pe jocul nostru, trebuiesă ne impunem de la început, nu am venit în excursie la Horezu! Experienţa trebuie să ne-o arătăm pe teren, este un campionat judeţean tare şi bine organizat, cu baze sportive frumoase, iar la Horezu avem un teren foarte bun şi vestiare bine puse la punct” a declarat Gabi Precup.

Mijlocaşul spune că oraşe cu tradiţie precum Vâlcea trebuie să revină pe viitor în fotbalul profesionist. ”Mi se pare o tragedie ca oraşe mari precum Vâlcea să nu aibă echipă măcar la Liga a II-a. Nu pot uita meciurile Slatina-Vâlcea, erau derby-uri crâncen disputate, a fost o perioadă foarte frumoasă, lumea venea la stadion, nu îmi vine să cred că aceste oraşe nu mai au echipe” a mai spus Gabi Precup. Mijlocaşul a mai evoluat în carieră la FC Olt, ASA Tg.Mureş, CS U Craiova, FC Caransebeş şi Turnu Măgurele.

 

Florin Matache: ”Am venit să dau o mână de ajutor”

Fostul portar de la CSM Rm.Vâlcea, Florin Matache (35 de ani) a renunţat la fotbalul profesionist şi a semnat săptămâna trecută cu Flacăra, echipă pentru care şi-a făcut debutul în jocul de la Dăeşti. ”Adi Popa a început un proiect aici, suntem prieteni de familie şi am venit să dau o mână de ajutor, de ce nu, chiar să atacăm promovarea. Îmi place să joc fotbal, microbul încă a rămas, aşa că o să dau totul pentru Flacăra. Sunt jucători de valoare, care au jucat la nivel mai înalt şi sigur vor face faţă la judeţ, dar şi aici am avut un meci foarte greu. Dăeştiul a fost foarte bună, noi trebuie să jucăm cum am făcut-o ultimele 20 de minute şi atunci sigur nu ne va sta nimic în cale” a declarat goalkeeper-ul, care a jucat ultima perioadă la Clinceni.

Florin Matache regretă că nu a reuşit promovarea cu CSM în 2013, când a fost devansată de CS U Craiova şi ASA Tg.Mureş. ”A fost o echipă foarte bună, conducere foarte bună, cu un antrenor excelent precum Cladiu Niculescu care face minuni la Voluntari, a fost un grup foarte frumos. CSM nu a mai continuat şi este un regret pentru mine că Rm.Vâlcea nu are echipă măcar la Liga a II-a.  Ne-am bătut atunci cu două forţe, cu bani mulţi, în orice alt an am fi promovat uşor cu echipa care o aveam” a mai spus fostul portar de la Dinamo.

 

Adi Popa, debut cu dreptul ca antrenor-jucător!

La doar 28 de ani, Adrian Popa a debutat în cariera de antrenor cu o victorie şi a reuşit să marcheze şi golul care a resuscitat Flacăra în derbyul de la Dăeşti. ”Un meci frumos, greu pentru noi, am întâlnit o echipă bună. Am făcut o repriză secundă mult mai bună şi este important că am luat cele trei puncte. Şi la 0-2 am sperat, simţeam din teren că putem cel puţin să egalăm. Sunt foarte bucuros că am debutat ca antrenor cu o victorie, plus că am şi marcat. Ne dorim să ne facem treaba cât mai bine şi să câştigăm fiecare meci, ne luptăm pentru titlul judeţean cu Călimăneşti şi Dăeşti. Îmi felicit echipa pentru modul cum a luptat şi pentru că a crezut în victorie până la final. Mulţumim suporterilor care au fost alături de noi şi ne-au susţinut tot jocul!” a declarat Adrian Popa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *