Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru unii directori mumă, pentru alţii ciumă

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea aplică destul de stângaci legea talionului în ceea ce-i priveşte pe directorii instituţiilor subordonate. În funcţie de interese, pentru unii dintre ei Consiliul Judeţean este un fel de mamă bună, care îi mângâie pe creştet chiar şi atunci când greşesc, iar pentru alţii este mamă vitregă, sau „ciumă”, cum spun oamenii din popor, găsindu-le nod în papură cu lumânarea aprinsă. În cazul nostru, indiferent ce ar face şi ce rezultate financiare ar înregistra, directorul RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu nu este atins nici măcar cu o pană, în timp ce, la orice eveniment nedorit întâmplat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, conducerea Consiliului Judeţean scormoneşte prin noroi, doar-doar îi va găsi ceva nereguli directorului Nicolae Badea.

 

Consilierii judeţeni vor decide dacă directorul DGASPC Vâlcea, Nicolae Badea va fi sancţionat în urma anchetei de la Centrul Măciuca

Se anunţă o şedinţă tumultoasă în această dimineaţă la Consiliul Judeţean Vâlcea. Printre proiectele importante de pe ordinea de zi care, cu siguranţă, vor isca discuţii între consilierii judeţeni se numără şi proiectul de hotărâre privind soluţionarea sesizării înregistrată în Registrul de evidenţă al Comisiei de disciplină constituită la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea, sub nr. 1 din 26 ianuarie 2017, referitoare la directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Nicolae Badea şi directorul adjunct, Antonie Ceauşu. În expunerea de motive este adus la cunoştinţa consilierilor modul defectuos în care a gestionat Nicolae Badea situaţia centrului de neuropsihici de la Măciuca, când mai mulţi pacienţi au fost filmaţi şi fotografiaţi dezbrăcaţi şi legaţi cu chingi de pat.

Consiliul Judeţean, prin vocea preşedintelui Constantin Rădulescu anunţă că va lua măsuri drastice în urma raportului Comisiei de disciplină. Trebuie menţionat faptul că, personal, preşedintele Rădulescu a cerut o anchetă amănunţită încă de la începutul anului:„Pe ordinea de zi se află un punct prin care directorul DGASPC Vâlcea primeşte o primă sancţiune, atât el cât şi directorul adjunct, domnul Ceauşu. În expunerea de motive este adus la cunoştinţa consilierilor modul defectuos în care a gestionat. Eu şi vicepreşedintele Valer Tudor am sesizat Comisia de disciplină în urma acelui scandal de la Măciuca, comisie care şi-a făcut treaba şi a venit cu un raport în care propune sancţionarea, aşa cum se sancţionează, conform legii, că nu le inventăm noi. Dumnealor sunt funcţionari publici, şi prima etapă este prevăzută de lege şi se va face în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, supunând la vot această sancţionare. Atât la Măciuca, dar şi în alte zone de la Protecţia Copilului sunt multe lucruri care trebuie făcute, şi de care răspund direct directorul şi directorul adjunct. Repet, Comisia de disciplină a făcut un raport, cu care eu sunt de acord şi pe care mi-l voi însuşi, şi voi vota pentru sancţionarea celor doi directori. Vreau să înţelegem că nu urmărim să pedepsim pe cineva, singurul meu interes este acela de a-i îngriji cum trebuie pe pacienţii internaţi în centrele noastre, şi de a nu avea incidente”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 

Vălimăreanu prezintă raportul activităţii RAJDP Vâlcea din primul semestru

Un alt punct interesant de pe ordinea de zi este acela în care directorul RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu va trebui să prezinte, în faţa consilierilor judeţeni, raportul de activitate al regiei din prima jumătate a anului 2017. În documentul oficial înaintat legislativului se constată o creştere a datoriilor totale ale RAJDP în primul semestru din 2017, comparativ cu anul trecut de la 8.815.636 de lei la 9.593.032 lei, în principal din cauza celor 65 de angajaţi disponibilizaţi, care şi-au câştigat drepturile în instanţă şi care au primit deja despăgubiri până la 30 iunie 2017, în valoare de 850.000 de lei, adică 42,5% din suma impusă de judecător, urmând ca, şi în lunile viitoare, aceştia să-şi reprimească, eşalonat, drepturile salariale. Mai mult decât atât, Regia de Drumuri a fost obligată de instanţă să-i reprimească la lucru pe o parte a angajaţilor disponibilizaţi. Tot astăzi, consilierii judeţeni vor mai avea de aprobat proiectul de hotărâre privind încetarea de drept, înainte de termen, prin demisie, a mandatului de consilier judeţean al Marianei Mădălina Cotar şi validarea mandatului de consilier judeţean al lui Dumitru Marian, precum şi cooptarea acestuia în Comisia pentru sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copilului. Un alt proiect care va fi pus în atenţia consilierilor va fi proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Serviciului Public de Salubrizare, Studiului de Oportunitate pentru Delegarea Serviciilor de Operare ale SMID, Judeţul Vâlcea şi a Documentaţiilor de atribuire pentru Delegarea serviciului de operare şi administrare a staţiilor de sortare de la Brezoi şi Râureni.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *