Constantin Rădulescu: „Guvernul va aloca administraţiilor locale bani direct, pentru că a treia rectificare nu se mai poate face”

La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de la sfârşitul lunii noiembrie aleşii judeţului au avut de aprobat rectificarea bugetului Consiliului Judeţean, cu 42 de miliarde de lei vechi, dintre care 14 miliarde pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea. Liberalii, prin vocea consilierului de grup Samoil Vâlcu s-au arătat dezamăgiţi de faptul că administraţiile locale din judeţ au fost uitate şi de această dată de Guvernul României, şi sunt în pericol să încheie anul 2017 cu datorii sau, mai rău decât atât, să nu poată asigura în ultimele două luni salariile angajaţilor: „Am aşteptat cu nerăbdare rectificarea bugetului judeţului. Credeam că va fi un buget pozitiv, şi că vom aloca administraţiilor publice locale din bugetul naţional sume pentru cofinanţare, pentru investiţii, pentru utilităţi şi în unele localităţi chiar pentru salarii. Spun acest lucru pentru că ne spuneaţi în urmă cu câteva luni că aşteptaţi o rectificare pozitivă pentru administraţiile publice locale, că economia funcţionează şi că avem bani suficienţi pentru a face această rectificare. Sigur că nu ne-am fi aşteptat la sume mari, dar, la cum au mers investiţiile în judeţ, este clar că am văzut şi noi care a fost implicarea pentru judeţul Vâlcea. Iată că am ajuns la sfârşitul anului şi rectificarea nemulţumeşte marea majoritate a primarilor din judeţul Vâlcea”, a spus, în faţa colegilor consilieri, liderul de grup al PNL, Samoil Vâlcu.

Primăriile vor primi bani la sfârşitul anului

Răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu a venit imediat. Social-democratul a explicat că în ultima perioadă au intrat la finanţare mai multe proiecte, unele cu fonduri europene, altele cu bani veniţi de la Guvern. Totodată, Rădulescu i-a explicat prin cifre consilierului liberal Samoil Vâlcu ce fonduri au ajuns la Vâlcea în ultimele luni, tocmai pentru a demonta acuzaţiile acestuia: „Vreau să vă spun că vă contraziceţi, nu vreau să vă dau o replică, voi face doar comentarii şi completări, în spirit colegial. Luna aceasta aţi venit la serviciu mai mult decât niciodată, de când sunteţi consilier şi aţi aprobat proiecte din fonduri europene, care sunt tot investiţii. Avem în PNDL proiecte, dintre care numai pentru drumurile judeţene şi pentru cele opt care erau în derulare şi pe care le-a plătit actualul Guvern aproape în totalitate vorbim despre o sumă uriaşă, în valoare de 2.080 de miliarde de lei vechi. Cu celelalte drumuri judeţene urmează să mergem la semnat. Legat de cofinanţări, acestea se fac la începutul anului. (…) Tocmai am semnat şi eliberat certificatul de urbanism pentru DN 64, acel drum al sudului, sau pentru DN 7A care duce la Transalpina şi pe care s-au făcut investiţii majore. Şi asta înseamnă tot bani veniţi de la Guvern. Sunt multe probleme, iar dumneavoastră aveţi dreptul să faceţi declaraţii politice. Din informaţiile pe care le am, Guvernul va aloca administraţiilor locale bani direct, pentru că a treia rectificare nu se mai poate face. Toate informaţiile au fost centralizate şi de noi, şi trimise către instituţiile statului pentru această alocare de la Guvern, pentru rezolvarea localităţilor din România şi din judeţul Vâlcea”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu. În final, discuţiile s-au dovedit a fi pur politice, liberalii votând în unanimitate proiectul de hotărâre.

 

Ramona BĂLTEANU

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *