DNA nu înseamnă Laura Codruţa Koveşi, nu înseamnă statul paralel şi nu înseamnă nici procurori corupţi, aşa cum lasă să se înţeleagă în aceste zile acoliţii lui Liviu Dragnea. În primul rând DNA înseamnă justiţie, şi acest lucru ar fi trebuit să fie suficient pentru ca omul care are menirea de a coordona şi a îmbunătăţi activitatea justiţiei din România, Tudorel Toader, să apere această instituţie, nu să îi intenteze un proces public televizat.
Nea Tudorel nu s-a putut hotărî de la început să se întoarcă împotriva colegilor lui de partid, dar, cum scaunul pe care stătea era mult prea moale, în final s-a decis pentru supunerea politică, mai mult decât pentru menţinerea bunului renume profesional.
Puţini sunt cei care ştiu că judeţul Vâlcea este printre judeţele cele mai corupte din ţară, din punctul de vedere al dosarelor instrumentate de DNA, este într-o permanentă stare de cod portocaliu de alertă. În urma activităţii anticorupţie, la Vâlcea s-au înregistrat 1,35% condamnări definitive raportat la fiecare 10.000 de locuitori, cu o pedeapsă medie de 33,66 de luni. S-au obţinut 50 de condamnări, dintre care 22 de persoane deţineau funcţii importante, iar tot atâtea proveneau din sectorul public, iar durata medie a unui proces era de 39,13 luni. Aceste dosare nu au fost făcute de statul paralel, nici de Laura Codruţa Koveşi în persoană, doar că PSD, prin vocea lui nea Tudorel, vrea să credem că avem de-a face cu un flagel. Nu DNA, şi nici şefa acestei instituţii este un flagel pentru societatea românească, ci adevăratul cancer este corupţia, care s-a infiltrat pe nesimţite în toate structurile statului şi îi mănâncă, una după alta, toate celulele sănătoase.
Întrebarea este cum putem deosebi celulele sănătoase de cele bolnave din societatea de astăzi? De exemplu, ce am alege, dintre două personaje politice ale momentului, una fiind procuroarea Koveşi, iar al doilea inculpatul Darius Vâlcov? Din punctul de vedere al propagandiştilor plătiţi, Koveşi este întruchiparea răului, în timp ce despre Vâlcov nu se vorbeşte absolut deloc. În realitate, Koveşi nu este decât un procuror care îşi face treaba aşa cum ştie, mai bine sau mai rău, în timp ce Vâlcov a furat de la stat cu ambele mâini, a făcut o avere impresionantă şi, după toate acestea, ne controlează în continuare destinele, având în vedere că el este autorul planului de guvernare care este în continuare pus în aplicare de PSD, şi un fel de guru al partidului.
Din păcate, românii mai au mult până să poată discerne între bine şi rău, fără să asculte comentariile de la televizor sau discursurile sforăitoare ale unor miniştri care nu ştiu nici ei cam care este treaba lor în funcţiile pe care le deţin. Până ne vom da seama care este adevărul, este bine măcar să alegem răul cel mai mic, pe care îl putem întrevedea cu gândirea noastră proprie, nu cu a altora. Pentru că supunerea justiţiei în faţa politicului ne va afecta pe toţi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *