Vintilă Chelcea îşi doreşte transformarea casei de cultură în centru SPA
„Clădirea Casei de Cultură este o ruşine a oraşului”, spune primarul Berbeştiului, Vintilă Chelcea. Acesta încearcă de ani buni să finalizeze construcţia casei de cultură din oraş, o clădire foarte mare faţă de nevoile orăşelului minier, şi care ar trebui să înghită până la finalizare circa un milion de euro. Singura soluţie de a da o utilitate clădirii este, în opinia primarului, aceea de a o transforma în centru SPA.
Berbeştiul este oraşul cu proiecte declarate conforme spre finanţare dar care, din lipsa banilor, la scurt timp de la începerea lucrărilor au fost lăsate de izbelişte. În prezent, mai multe lucrări de zeci de milioane au fost abandonate. Mai mult, tot ce s-a construit este acum într-un stadiu avansat de degradare.
Potrivit primarului Vintilă Chelcea, lucrările pentru proiectul Casei de Cultură din centrul oraşului au început în urmă cu 20 de ani, cu finanţare de la Ministerul Învăţământului, dar au fost executate doar în proporţie de 35%, fiind „îngropate” în acest proiect peste 10 miliarde de lei vechi. Proiectul putea fi continuat de actualul primar, dar numai cu bani atraşi de la stat sau cu fonduri europene. „Este cea mai proastă investiţie care se putea face în Berbeşti. Această construcţie este valabilă în Arabia Saudită sau în deşert, are o suprafaţă imensă, în mijloc are o grădină interioară, o sală de 150 de locuri şi opt săli cu înălţimi de peste 5 metri. Am făcut un proiect pe care l-am depus pe O.G. 28, dar care a fost respins de la finanţare, în vederea transformării în Centru SPA. Dacă nu vom reuşi să transformăm această locaţie în Centru SPA unde în partea din mijloc să se poată amenaja un bazin de înot, iar sala de spectacole să o transform în teren de sport este foarte rău. Celorlalte săli amenajate ar fi bine să le dăm o utilitate necesară comunităţii. Această clădire s-a construit în 1996 şi mie îmi este ruşine când trec pe lângă ea, dar, ca să finalizăm acest mastodont avem nevoie de un milion de euro. Cu banii aceştia am putea asfalta 4 kilometri de drumuri. Chiar dacă am finaliza-o, cheltuielile de întreţinere ar fi foarte mari. Ca să încălzesc iarna o astfel de construcţie, la care se mai adaugă şi administrarea, ar fi nevoie de foarte multe miliarde de lei lunar. Mai mult, clădirea a fost transformată în Şcoală Generală, iar fondurile au fost alocate de la Ministerul Învăţământului şi din bugetul local. Această clădire este o ruşine pentru localitate. Mai mult, jumătate din construcţie este pe pământul meu, aici am avut casa. Sunt dezamăgit, dar nu cred că va veni cineva dispus să investească un milion de euro în Berbeşti”, mai spune primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *