Florin Pera: ”Vin la Vâlcea să lupt pentru medalii”

Noul antrenor principal al HCM-ului, Florin Pera a vorbit la Radio Reșița despre planurile pe care le are sezonul viitor la Râmnicu Vâlcea.

Cum profesorul Gheorghe Sbora (71 ani) s-a retras din antrenorat la finele acestui sezon, conducerea clubului HCM Rm.Vâlcea va miza din vară pe fostul tehnician al Dunării Brăila, reșițeanul Florin Pera (38 ani).

”Este o provocare nouă pentru mine la un club foarte puternic, cu tradiție mare în handbalul românesc, clubul cu cele mai bune rezultate atât la nivel național, cât și european.  În ceea ce privește noua echipă, merg la Vâlcea cu dorința clară de a intra în lupta pentru medalii în noul sezon. Sigur nu va fi o misiune deloc ușoară, ținând cont și de valoarea campionatului și a celorlalte echipe. HCM Râmnicu Vâlcea este calificată în Cupele Europene, are un lot valoros și ne propunem și în Cupa EHF să avem un parcurs cât mai bun și lung, să avem evoluții convingătoare, să fim la un nivel cât mai înalt pentru a ne ridica pe măsura așteptărilor propriilor suporteri. Aceasta și ținând cont că Vâlcea este un oraș foarte cunoscător al fenomenului. Trebuie să fim motivați și să ne mobilizăm, atât eu cât și fetele, pentru a ne ridica la un nivel de performanță ridicat. Vreau să imprim  jucătoarelor o mentalitate de învingătoare, la fiecare joc, indiferent de adversar. Îmi doresc să formez la Vâlcea un grup unit, care să dea dovadă de spirit de echipă, un grup competitiv, astfel încât să putem realiza obiectivele de performanță propuse. Râmnicu Vâlcea reprezintă orașul cu cele mai mari performanțe în handbalul feminin, fapt ce ne onorează, dar în același timp ne responsabilizează să jucăm fiecare meci cu inima pentru acest club și pentru minunații suporteri, pe care ni dorim alături. După dispariția Oltchimului, a fost o perioadă de reconstrucție, dar treptat, Vâlcea își dorește să lupte din nou pentru medalii, pentru partea de sus a clasamentului” a declarat noul tehnician al HCM-ului la Radio Reșița.

Reșițeanul Florentin Pera a fost antrenorul echipelor Mureşul Tg. Mureş, Cetate Deva, Universitatea Reşiţa, Neptun Constanţa, HCM Roman, Universitatea Cluj şi Dunărea Brăila. Este cel mai tânăr antrenor care a debutat în Liga Naţională de handbal, la vârsta de 27 de ani, în 2006, la Mureşul Tg. Mureş.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *