Florile de tei, în sărbătoare la PăuşeȘti Măglaşi

 

Vinei, 29 iunie 2018, de Sfinţii Petru şi Pavel, în comuna Păuşeşti Măglaşi se desfăşoară cea de-a X-a ediţie a „Sărbătorii Teiului.

Evenimentul îşi propune în fiecare an să adune laolaltă toţi locuitorii comunei, oferind un deosebit program artistic. O ocazie minunată de a participa la un spectacol care va aduce pe scena amenajată cu flori de tei din Păuşeşti Măglaşiş pentru manifestarea din centrul localităţii, ansambluri de dansuri şi interpreţi consacraţi de muzică populară şi uşoară. Programul va debuta cu începere de la ora 15:00, când pe scena amenajată în are liber, elevii Şcolii Gimnaziale Achim Popescu vor susţine un program artistic. Evenimentul va continua cu acordarea de diplome şi premii elevilor fruntaşi ai şcolii. De la ora 16:00, în cadrul acestui eveniment, preoţii din localitate vor aduce omagii jertfei celor care au luptat pentru împlinirea idealului de veacuri a poporului român „unirea întru una, sfântă şi binecuvântată Românie”, prilej în cadrul căruia se va celebra „Anul Centenarului – 100 de ani de la Marea Unire a României”. Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc după ora 17.00. Cu acest prilej rostesc alocuţiuni Alexandru Dediu – primarul comunei Păuşeşti-Măglaşi şi reprezentanţi ai organismelor alese democratic la nivel local, judeţean şi parlamentar. Seara, pe scena amenajată la Căminul Cultural vor susţine recitaluri de muzică populară Andreea Bănică, Mihai Constantinescu, Claudia Ionaş, Olguţa Berbec şi Armin Nicoară. Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii. Manifestarea este organizată de Consiliul Local Păuşeşti-Măglaşi, Primăria comunei Păuşeşti-Măglaşi în colaborare cu Parohiile Valea Cheii, Vlăduceni şi Coasta.

„Anul acesta, împreună cu preoţii noştri vom aduce un omagiu Centenarului-100 de ani de la Marea Unire a României. Va fi un recurs la memorie, la rememorarea faptelor înaintaşilor şi o cuvenită reverenţă faţă de jertfele lor de pe câmpurile de luptă, un omagiu eroilor neamului”, ne-a declarat primarul din Păuşeşti-Măglaşi, Alexandru Dediu.

 

Claudia Şchiopu

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *