Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (UTCB), o universitate cu tradiţie

Învăţământul superior de construcţii din România a luat fiinţă în anul 1864 prin înfiinţarea la Bucureşti a unei „Şcoli de Poduri şi Şosele, Mine şi Arhitectură”, transformată în 1867 în „Şcoala de Poduri, Şosele şi Mine”, iar în 1888 în „Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele”. În 1921, „Şcoala Naţională de Poduri şi Şosele” s-a transformat în Şcoala Politehnică din Bucureşti, în cadrul căreia pregătirea inginerilor constructori s-a făcut în cadrul Secţiei de Construcţii, denumită din 1938 Facultatea de Construcţii. În anul 1948, ca urmare a Reformei Învăţământului, Facultatea de Construcţii s-a desprins din Şcoala Politehnică (care a devenit Institutul Politehnic) şi s-a transformat într-o instituţie de învăţământ superior de sine stătătoare, numită „Institutul de Construcţii” din Bucureşti. Începând cu anul universitar 1994-1995, Institutul de Construcţii a devenit Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

 

Pe www.utcb.ro puteţi citi informaţii complete despre oferta educaţională şi facilităţile oferite de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Pentru înscrieri la această universitate vă invităm să accesaţi site-ul universităţii, www.utcb.ro sau http://www.admitereonline.ro/utcb.

 

Sursa informaţiilor: www.utcb.ro, www.adminitereonline.ro.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *