Casele de tip duplex, tot mai populare pe piață

Achiziția unui apartament sau a unei locuințe de orice fel nu este atât de ușoară. Pentru unii înseamnă îndatorare pe viață, de aceea merită ca decizia luată să fie bine cântărită. Unii caută soluții practice și dacă își doresc să aibă un loc al lor și în egală măsură să îi aibă aproape pe cei din familie atunci găsesc ideea de duplex ca fiind una ideală. Casele duplex, devenite un trend în ultimii ani, prezintă anumite avantaje care odată identificate pot spori șansele ca alegerea unui duplex să fie ceea ce dictează dorinţele de achiziție mai ales în rândul familiilor.

Casele duplex au costuri mai mici de construcție, oferă posibilitatea de a locui alături de familie și în egală măsură implică o mai bună și practică manieră de a fructifica orice spațiu. Spus pe scurt, acestea sunt mai rentabile privind costurile, când sunt puse în balanță aspectele ce definesc un duplex versus o casă aparte, individuală. Iată pe larg care sunt avantajele ce îi interesează pe cei care aleg această variantă de casă:

Prețuri mai mici

Deși nu este o regulă și astfel de locuințe pot compensa cu alte cheltuieli mai mari, când vine vorba de construcția în sine prețurile sunt mai mici cu până la 40 de procente. Se explică prin faptul că se vor folosi mai puține materiale, terenul este și el de regulă mai mic, de unde și ideea de a avea casele lipite pentru a eficientiza spațiul disponibil.

Desigur, chiar și în acest caz, se vor urmă aceeași pași de realizare a casei până la punctul final, cu aceleași necesități birocratice de a găsi proiecte case duplex, de a angaja experți constructori, poate chiar o firmă specializată pentru a construi casa dorită etc.

Mai mult decât atât, o casă de tip duplex este de asemenea avantajoasă când vine vorba și de întreținere. Se remarcă așadar costurile relativ mai scăzute cu privire la utilități, întrucât spațiul ce se încălzește spre exemplu este mai mic. Cu un perete ce este alipit de casa de lângă, acest tip de construcție menține căldura la fel de bine precum o casă izolată.

Cei care preferă o casă de tip duplex sunt mulțumiți și de gradul de securitate al unui duplex. Pur și simplu împărțirea unui spațiu asigură un flux continuu de persoane, nu toți pleacă după același program, se pot împărți costuri în anumite privințe, se pot completa nevoile de întreținere a casei, de la udat gazon și până la costuri pentru serviciul de pază.

Casa duplex nu este pentru oricine

Pentru că prețul de achiziție este unul mai accesibil față de multe alte tipuri de case unii au și speculat piața, au achiziționat complet și au scos ulterior la vânzare una din părți. Totuși nu este de ignorat faptul că împarți spațiul cu persoane necunoscute, ceea ce nu este prea plăcut. Pentru cei care nu au de gând să locuiască în case duplex alături de rude, prieteni, familie extinsă este un plan curajos să decidă ca vecinii lor să fie necunoscuți efectiv.

Proiecte de case duplex

Există numeroase variante privind tipul de casă duplex. Proiectul poate include ca spațiile comune să fie cele exterioare, se poate alege casa cu două intrări. În orice caz, particularitatea acestor case se referă întocmai la zone comune – curte, camera de zi, bucătăria sau unele anexe. Odată cu asta vine și o importantă economie pentru costurile finale.

Alegerea spațiului comun a caselor duplex este foarte importantă, întrucât pe viitor zona comună ar putea fi motiv de conflict sau cel puțin de tensiuni diverse. Așadar, fiecare familie va avea nevoie de intimitate, cu zone bine delimitate în acest sens.

Modelele sunt diverse, dar ar trebui adaptate la nevoile fiecărei familii în parte. Pereții comuni ai casei pot fi pe verticală sau pe orizontală, cu o cale de acces numai într-o zonă a casei. Compartimentarea ar trebui și ea eficientizată, dat fiind că totuși este vorba de o casă și se va dori un spațiu mai generos în care să se desfășoare fiecare.

Fie că va fi vorba de un model de casă duplex dispus în oglindă, de tip cabană sau casă cu etaj alegerea în sine trebuie adaptată tipului de teren și stilului viitorilor proprietari. Iată și avantajul de a alege construcția unui duplex și nu neapărat achiziția acestuia în formula deja construită.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *