Interes scăzut din partea absolvenţilor la Bursa locurilor de muncă

În data de 19 octombrie 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a organizat Bursa Locurilor de muncă  pentru Absolvenţi în incinta Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor din Rm. Vâlcea. La bursă au participat 11 angajatori, dintre cei 28 de angajatori care şi-au anunţat iniţial prezenţa şi care au oferit 291 de locuri de muncă vacante.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut la dispoziţie o ofertă diversificată de locuri de muncă vacante, iar principalele domenii de activitate vizate de angajatori au fost: industria textilă, construcţii, alimentaţie publică, turism, comerţ, producţie şi prestări servicii.

Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 4 locuri de muncă: 2 ingineri, 1 medic stomatolog,  şi 1 şef de restaurant.

De asemenea, AJOFM Vâlcea şi-a prezentat serviciile gratuite oferite prin compartimentele: EURES – oferta de 2126 locuri de muncă în SEE/UE, formare profesională, proiect INTESPO.

Cu această ocazie s-au prezentat atât angajatorilor, cât şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă măsurile de stimulare a ocupării  pe care agenţia le implementează, în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă.

Întrucât piaţa muncii vâlcene se confruntă cu o lipsă acută de personal, s-au prezentat avantajele angajatorilor care încheie contracte de ucenicie, cât şi pentru ucenicii care aleg sa se angajeze.

Prin intermediul acestui eveniment, AJOFM Vâlcea şi-a propus să accelereze procesul de mediere dintre solicitanţii de loc de muncă şi angajatori, precum şi de a aduce în atenţia celor interesaţi informaţii relevante legate de tendinţele de pe piaţa muncii, oportunităţile de ocupare şi formare profesională specifice judeţului Vâlcea. (R.B.)

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *