Iniţiativă legislativă a deputatului Vasile Cocoș: Stimulente financiare pentru preşcolarii care provin din familii defavorizate

La propunerea deputatului Vasile Cocoș, alături de alţi colegi din PSD, printre care şi vâlcenii Eugen Neaţă, Daniela Oteşanu şi Ovidiu Popa, a fost înaintat în Parlament un nou proiect de lege care prevede modificarea Legii 248/2015, prin mărirea sumei primite de copiii înscrişi la grădiniţă, pe tichet social, la 100 de lei şi extinderea eligibilităţii pentru familiile care câştigă 530 lei/lună pentru fiecare membru, astfel încât să încurajeze mersul la grădiniţă.

„O nouă propunere legislativă depusă la Camera Deputaţilor prevede modificarea Legii nr.248 din 28 octombrie 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Astfel, iniţiativa legislativă prevede schimbarea condiţiilor de eligibilitate, de la un venit maxim de 284 lei pe lună pe membru de familie, cât este în prezent, la toţi copiii înscrişi la grădiniţă din familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, în baza Legii nr. 277/2010. Acest lucru ar creşte pragul de eligibilitate la 530 lei/lună pe membru de familie”, motivează deputatul Vasile Cocoș.

Propunerea vizează creşterea numărului de copii din familii cu venituri reduse care sunt sprijiniţi să meargă zilnic la grădiniţă.

Totodată, este simplificat procesul de garantare, eliminând cererea. Stimulentul s-ar acorda din oficiu copiilor din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, iar părinţii nu ar mai trebui să depună încă un dosar. Cuantumul tichetului social pe care îl primesc copiii vă creşte de la 50 de lei, cât este în prezent, la 100 de lei/copil pe lună.

Iniţiatorul are în vedere şi introducerea responsabilităţii primarilor şi directorilor de grădiniţe de a organiza campanii de informare şi înscriere în program, de două ori pe an, potrivit expunerii de motive.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *