Viorica Dăncilă a intrat oficial în cursa pentru preşedinţia României. La ieşirea de la Biroul Electoral Central, aceasta le-a mulţumit tuturor cetăţenilor care au semnat pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale, dar şi colegilor social – democraţi care s-au mobilizat pentru strângerea de semnături.

Premierul a afirmat că a intrat în această cursă fiindcă românii îşi doresc un preşedinte activ, care să aducă echilibru în ţară şi care să aibă o relaţie interinstituţională corectă cu Guvernul şi Parlamentul. Liderul PSD a mai subliniat că, în tot acest timp, a demonstrat că poate conduce un guvern şi că, daca va ajunge preşedintele României, ar avea în vedere activitatea guvernamentală, deoarece ar fi primul preşedinte de stat care a deţinut şi funcţia de premier: „Iubesc oamenii, îmi place să stau în mijlocul lor, nu este important ce se întâmplă cu mine, faptul că mă jignesc şi spun lucruri din ce în ce mai urâte, pentru mine important este ce se întâmplă cu femeile, copiii, bunicii. Îmi iubesc foarte mult ţara, de fiecare dată o reprezint cu demnitate. Nu prefer toată această agitaţie politică, acest joc politic, chiar dacă se face în detrimentul cetăţenilor. Am demonstrat că pot conduce un guvern care are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, că pot conduce preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi să obţin succes pentru ţara mea. Sunt premier şi mereu voi avea în vedere şi activitatea guvernamentală, indiferent de culoarea politică. Aş fi primul preşedinte care a deţinut şi funcţia de premier”, a afirmat Dăncilă.

12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale

Este mare înghesuială pentru alegerile prezidenţiale. Printre candidaţii partidelor parlamentare s-au strecurat şi independenţi, candidaţi ai unor partide obscure cu puternică tentă naţionalistă, dar şi candidaţi independenţi: Florentin Pandele, Miron Cosma, Alexandru Cumpănaşu. După Dăncilă s-a prezentat la BEC şi candidatul PMP, Theodor Paleologu. PNL şi USR, Klaus Iohannis şi Dan Barna şi-au depus candidaturile în aceeaşi zi, respectiv vineri, 20 septembrie. În cursa pentru Cotroceni s-a înscris şi preşedintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, Cătălin Ivan, fondatorul Partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională, candidatul UDMR Kelemen Hunor şi Mircea Diaconu, candidatul ALDE-Pro România.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei Hotărâri de Guvern, romanii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 si 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *