Primarul Daniel Băluţă: „Noi, reprezentanţii comunelor, cunoaştem cel mai bine problemele de la temelia ţării”

Primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, preşedinte al ACoR Vâlcea a participat, în perioada 18 – 20 septembrie, întâlnirea primarilor comunelor membre în Asociaţia Comunelor din România, pentru a elabora câteva propuneri de politici publice pe care să le propună guvernanţilor. În cadrul întâlnirii s-au propus o serie de modificări care sp aducă stabilitate legislativă în primul rând în domeniul educaţiei. Potrivit celor prezenţi, copiii de la sate inclusiv cei de nivel gimnazial trebuie să aibă şanse egale de dezvoltare şi de acumulare a cunoştinţelor, la fel ca şi cei de la oraş. Reprezentanţii comunelor, prezenţi la întâlnire îşi doresc de asemenea finalizarea programului naţional de cadastru şi alocarea de suficiente resurse din partea Guvernului, dar într-un mod echilibrat, către bugetele locale şi asistenţă medicală comunitară la nivelul fiecărei comune. Întâlnirile pentru elaborarea acestor politici publice au avut loc în cadrul proiectului „Platforma Acţiunilor Comune Transparente – PACT ACoR”, cod SIPOCA 238/SMIS 2014+ 111983, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă. 

„Acest proiect este un demers extraordinar pentru că noi, reprezentanţii comunelor, cunoaştem cel mai bine problemele de la temelia ţării şi putem fi un partener serios pentru guvernanţi în elaborarea politicilor publice. Consider că împreună trebuie să găsim soluţiile cele mai bune pentru comunităţile pe care le reprezentăm”, a declarat primarul comunei Vaideeni, Achim – Daniel BĂLUŢĂ, preşedinte al ACoR Vâlcea.

Csaba BONCIDAI, primarul comunei Pericei, judeţul Sălaj şi membru în „Comisia pentru dezvoltare rurală şi servicii” a vorbit despre necesitatea elaborării unei politici publice în educaţie: „În educaţie toată lumea a făcut reforme, câţi miniştri au venit au făcut reforme. Eu consider că ar trebui să fie o înţelegere între toate partidele politice, un Pact Naţional. Educaţia fiind de importanţă naţională, nu trebuie să ne jucăm şi să permitem guvernelor care vin şi pleacă să facă reforme succesive negândite. Viitorul nostru este omorât din cauza acestor reforme, pentru că cei care nu au stabilitate, nu au viitor şi, nu în ultimul rând, nu au predictibilitate pentru a şti la ce să ne aşteptăm mâine”. Membrii comisiilor de specialitate ale asociaţiei, respectiv Comisia pentru coeziune socială, Comisia pentru dezvoltare rurală şi servicii, Comisia pentru buget şi finanţe, Comisia pentru administraţie publică, vor elabora aceste 4 propuneri de politică publică, cu sprijinul experţilor din proiect şi a echipei de implementare, precum şi a reprezentaţilor comunelor membre.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *