Primarul Nicolae Sărdărescu a atras fonduri pentru investiţii la spitalul din Horezu

La Horezu, cu bani europeni, primarul Nicolae Sărdărescu a reuşit să atragă fonduri în valoare de 2,5 milioane de euro pentru proiectul privind construcţia zonei de amplasare a computerului tomograf, achiziţie RMN, mamograf şi alte 17 echipamente. Proiectul este în faza de licitaţie, iar dotarea spitalului cu astfel de aparatură performantă reprezintă o mai bună asigurare a stării de sănătate a populaţiei, o depistare precoce a cauzei şi o intervenție din partea medicului cât mai urgentă. „În luna decembrie vom avea întreaga aparatură la Horezu, iar în luna februarie va fi funcţională. Vom avea o aparatură de ultimă generaţie, vom colabora cu spitalele universitare din ţară. În prezent, la spitalul din Horezu îşi desfăşoară activitatea 43 de medici, iar pentru aparatura pe care o vom avea suntem în discuţii cu specialişti dornici să îşi desfăşoare activitatea la noi, în spitalul din Horezu, şi chiar să se mute cu familiile în oraşul nostru. Le vom oferi condiţii, pentru că spitalul arată impecabil. Mai mult, Ministerul Sănătăţii ne-a alocat 16 miliarde, iar primăria a mai alocat 1,7 miliarde de lei pentru a achiziţiona tot ce însemnă echipamente necesare pentru fiecare secţie”, a precizat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

În cadrul spitalului din Horezu s-au înfiinţat secţii noi, iar în prezent spitalul are două noi săli de operaţie. Unitatea sanitară din Horezu acoperă 22 de localităţi, dar, pe lângă acestea, are recomandări din multe alte zone pentru tratarea afecţiunilor oncologice. După evaluarea făcută de Comisia Independentă, Spitalul Horezu a fost clasat ca fiind unul dintre cele mai recomandate spitale din ţară, având peste 80% dintre parametriîndepliniţi.

Prin proiect se propune dezvoltarea serviciilor oferite de Ambulatoriul Integrat al Spitalului Orășenesc Horezu prin achiziționarea unui mamograf cu tomosinteza 3D, a unui computer tomograf, a unui aparat RX grafie și a unui RMN – rezonanță magnetică nucleară.

Prin proiect vor mai fi achiziționate 20 de echipamente tehnologice și 45 de elemente de mobilier necesare desfășurării în bune condiții a activității. Pentru RMN se va realiza o extindere a clădirii Ambulatoriului, cu un parter având un spațiu de primire a pacienților cu cabină de pregătire a pacientului, zonă de așteptare, cameră de comandă cu pupitru, cameră magnet și cameră tehnică. După finalizarea implementării acestui proiect Spitalul Orășenesc Horezu va deveni unul dintre cele mai moderne spitale din Regiunea Sud-Vest Oltenia, proiectul de mai sus fiind unul de referință pentru ultimii 20 de ani”, spune primarul Nicolae Sărdărescu.

Claudia Şchiopu

Foto Nicolae Sărdărescu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *