Personalul medical din Vâlcea, pregătit pentru a face față cazurilor de infectare cu noul virus

Astăzi 4 martie la sediul Instituției Prefectului s-a convocat o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea pentru a aproba procedura operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice și asimptomatice, afectate de infecții cu noul coronavirus.

În cadrul ședinței s-a aprobat procedura operațională de identificare și managementul persoanelor afectate de infecții cu noul coronavirus sau prezentate la serviciile UPU/CPU/Camera de gardă. Procedura se înscrie în setul de măsuri adoptate în contextul internațional creat de infecția umană cu noul coronavirus și urmărește împiedicarea răspândirii acesteia pe teritoriul României.

Pentru aceasta au fost stabilite procedurile pentru personalul medical și al celorlalte instituții implicate în gestionarea acestei situații, pentru identificarea rapidă atât a persoanelor simptomatice sosite din zonele afectate și transportul imediat al persoanelor simptomatice care corespund definiției de caz către spitalele desemnate, cât și a persoanelor asimptomatice sosite din aceste zone și informarea lor cu privire la măsurile de sănătate necesare și automonitorizarea acestora pe o perioadă de 14 zile de la ultima expunere.

Până în acest moment, în județul Vâlcea nici o persoană nu a fost în carantină, și nu a prezentat simptome ale noului coronavirus. 184 de persoane care s-au întors din țări afectate se află izolate la domiciliu și testele care au fost efectuate persoanelor cu suspiciuni de boli infecțioase s-au dovedit a fi negative.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *