Minevskaja vine din vară la Vâlcea

Interul stânga Evgenija Minevskaja, care evoluează la Brest, a semnat cu SCM Râmnicu Vâlcea un contract valabil din vară, fiind primul transfer anunţat de campioană.

Nemţoaica Evgenija Minevskaja (27 ani) va veni din vară la SCM Rm. Vâlcea, campioana României. Născută în Belarus, ca și părinții săi, foști internaționali ai Uniunii Sovietice, Andrej Minevski și Swetlana Minevskaia, interul stâng a ajuns pe când avea doar un an în Germania.

Mama sa antrena echipa de liga a doua din Trier, cu care a promovat în Bundesliga, iar Evgenija a învăţat de la ea și de la Anja Althaus, fosta internațională germană, cu care este și acum foarte bună prietenă.

Evgenija Minevskaja evoluează pe postul de inter stânga și a jucat în ultimul sezon la Brest (Franța), iar în cariera sa a mai jucat la cele mai importante cluburi din Germania: Thuringer, TuS Metzingen și Leipzig.

Minevskaja este o foarte bună apărătoare centrală, dar are și golul în sânge, fiind și o specialistă a aruncărilor de la 7 metri. Este componentă a „naționalei” Germaniei.

Evgenija Minevskaja a jucat în acest sezon cu Brest, contra Vâlcii, și a rămas încântată de atmosfera din Sala Sporturilor „Traian”. „Sunt fericită că o să joc pentru Vâlcea! Au o echipă care joacă un handbal bun, în viteză, cu implicare emoțională. Cred că o să mă integrez rapid. Sunt bucuroasă că o să ajung într-o țară nouă, cu noi mentalități. Am găsit o atmosferă incredibilă în sală, la Vâlcea, atât de mulți spectatori, atât de multă gălăgie, atât de multă pasiune cu care fani își încurajau fetele. Abia aștept să fac parte din această echipă!”, a anunţat Evgenija.

Conform comentatorilor de la TVR 1, SCM a mai efectuat alte două transferuri, Zelijka Nikolic (extremă dreapta, SCM Craiova) şi Maren Nyland Aardahl (pivot, Bietigheim). La capitolul plecări, deocamdată este o singură certitudine, Samara da Silva a semnat deja cu Krim Ljubljana, dar mai sunt şi alte jucătoare la final de contract.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *