Asociația SMILE Vâlcea ajută Asociația Orfanilor din Casele de Copii

În cadrul proiectului „Grijă față de cei vulnerabili”, voluntarii Smile Vâlcea au contribuit la dotarea centrelor de plasament din județul Vâlcea cu materialele igienico-sanitare.
Copiii instituționalizați sunt expuși unui risc foarte mare de contaminare cu virusul Covid-19 și trebuie să beneficieze de o igienă corespunzătoare. Totodată, educatorii și asistenții sociali din centrele de plasament muncesc în prima linie și trebuie să fie protejați pentru a-i proteja, la rândul lor, pe copii. Alături de asociația Smile Vâlcea este Kaufland Romania, care oferă sprijinul prin achiziționarea de materiale igienico-sanitare pentru Centrele de Plasament din Vâlcea. Chiar dacă voluntarii Smile Vâlcea nu se află în prima linie, aceștia au un rol foarte important în ceea ce privește ajutarea celor mai puțin norocoși: persoane în vârstă, copii din centre de plasament, sau persoane cu dizabilități.
Scopul lor este să ajungă în toate cele 4 centre de plasament din județul Vâlcea pentru a suplimenta stocul de materiale igienico-sanitare. Din cauza faptului că locuiesc împreună, copiii sunt expuși unui pericol mult mai mare. Un binevenit sprijin pentru toate Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), greu încercate în perioada aceasta, vine de la Kaufland România. Tichetele sociale oferite de Kaufland vor fi transformate în alimente și produse igienico-sanitare pentru copii, copiii cu dizabilități și adulții cu dizabilități din sistemul de protecție.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *