Comunele din nordul judeţului Vâlcea se asociază pentru a accesa fonduri europene

Primarii din  nordul judeţului şi-au schimbat strategia în ceea ce priveşte absorbţia  fondurilor europene hotărând  să se asocieze şi să realizeze o asociaţie de dezvoltare intercomunitară.

Promotorul ideii de asociere într-un astfel de ADI este primarul localităţii Perişani , Ion Sandu care a reuşit să-i conştientizeze  pe toţi primarii că  şansele de absorbţie a fondurile  pentru proiecte mari privind modernizarea  localităţilor sunt mult mai mari printr-un ADI:

„”Chiar dacă ideea de asociere a plecat de la atragerea fondurilor pentru  dezvoltare  şi acoperirea nevoilor spitalului orăşenesc din Brezoi, această înfiinţare a unui  ADI cu toate localităţile din nordul judeţului,  nu înseamnă doar acest lucru. Această asociere  este mai mult decât oportună pentru că putem beneficia de depuneri de proiecte  pe diverse programe de finanţare .Un  ADI beneficiază de o suprafaţă mai mare  teren  şi de o populaţie mai mare , atunci şi şansele de reuşită sunt mult mai mari pentru obţinerea unor finanţări europene sau naţionale”,  a precizat primarul localităţii Perişani, Ion Sandu.

În localitatea Perişani sunt în execuţie trei şantiere 

Cu fonduri europene prin GAL „Castra Traiana”  la Perişani se lucrează la  amenajare a unei baze sportive recreaţionale, în cadrul căreia se va construi un teren sintetic, un centru administrativ, iar lângă teren va fi încorporată o sală de fitness: „”Noi avem trei şantiere în lucru.  În luna august acest proiect prin GAL, estimăm să-l finalizăm. Lucrările sunt realizate în procent de peste 60%. În localitate am început o lucrare nouă privind  amenajarea unui parc de agrement în satul Poiana.  Şi se execută la ultimele lucrări necesare încheierii proiectului de investiţii pe Măsura 7,2 privind asfaltare drumurilor de interes local, fonduri europene”,  a precizat primarul

Astfel, pe un teren neadministrat dintr-o zonă din satul Poiana, primarul Ion Sandu s-a gândit să realizeze un spaţiu plăcut pentru locuitori. În zona respectivă se află şi o fântână veche  care beneficiază de cea mai bună pânză freatică din comună. Parcul va fi construită din lemn şi piatră naturală specifice zonei de munte, iar zona de agrement va conţine obiecte de joacă pentru cei mici dar şi o troiţă pentru adulţi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *