Horezu a luat 2,1  milioane de euro de la UE pentru modernizarea sistemului de iluminat public

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, a semnat astăzi, 23 iunie 2020, contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat public. Proiectul, depus în cadrul Programului Operațional Regio privind „ Creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”, are valoarea de  2,1 milioane de euro.

Prin implementarea acestui proiect finanțat din fonduri europene orașul va beneficia de un sistem eficient și ecologic de iluminat public cu leduri, care va reduce semnificativ consumul de energie în scopul siguranței traficului, al economiei de energie și diminuării poluării luminoase.

Primăria Horezu a reușit să acceseze în ultimii ani mai multe contracte de finanțare și să reabiliteze, cu bani europeni, ambulatoriul de specialitate al spitalului. Tot cu fonduri externe se demarează  alte două proiecte  privind  amenajare zonei  centrale pietonală și înființarea unui parc de agrement de peste 3 hectare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *