Gazele naturale, un proiect important pentru comuna Pesceana

Modernizarea comunei Pesceana cuprinde şi introducerea reţelei de gaz, atât de necesară localnicilor. Primarul speră ca, în anii următori, să poată fi demarate lucrările pentru că sunt tot mai multe cereri de la localnici: „Ne dorim să fie începute lucrările la această importantă investiţie. Comuna face parte din ADI împreună cu comunele de pe Valea Pesceanei: Amărăşti, Glăvile, Creţeni, Suteşti şi Mitrofani, iar reţeaua de gaze se va executa pe o lungime de 15 kilometri la Pesceana. Localitatea se dezvoltă, avem proiecte pentru asfaltarea drumurilor, modernizarea şcolilor, construirea unor noi poduri trainice, dar şi construirea din temelii a unei grădiniţe cu program prelungit, care va concura oricând cu cele din mediul urban”, ne-a declarat primarul din Pesceana, Ion Vasile.

Grădiniţa, un proiect realizat

Primarul mai spune că, din calculele pe care le-a făcut, grădiniţa va fi eficientă: „În prezent se lucrează, dar din toamnă îşi va deschide porţile. Avem peste 20 de copii în localitate, iar capacitatea locaţiei este de 30 de copii. La această grădiniţă se vor înscrie şi copii din localităţile vecine, ai căror părinţi nu au cu cine să-i lase acasă pe micuţi. Chiar dacă grădiniţa nu va fi ocupată la capacitate pentru început, eu am convingerea că, foarte curând satele se vor popula, aşa cum au fost odată. Mai mult, doamna directoare este încântată, are deja proiecte şi activităţi în plan pentru a-i atrage pe micuţii din zonă”, ne-a declarat primarul din Pesceana, Ion Vasile.

Asfaltarea drumului judeţean va pune Valea Pesceanei pe harta turistică a judeţului

La toate aceste proiecte, Pecesana adaugă şi asfaltarea drumului judeţean, un proiect pentru care se lucrează în această perioadă. Este o lucrare amplă pentru această zonă, fiindcă acest drum judeţean tranzitează şase comune, traversează pădurea din comuna Şirineasa şi are o lungime de 35,5 kilometri: „O dată finalizat, acest drum va schimba imaginea localităţii şi va duce la reîntoarcerea tinerilor în sat. Prin urmare, în următorii doi ani, localitatea va fi transformată în şantier”, a afirmat primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *