Florin Costea:  „Mă retrag de la Dăeşti”

Fostul internațional, Florin Costea (35 ani) şi-a prelungit acordul cu echipa de Liga a III-a, Viitorul Dăești, pentru care a marcat în sezonul trecut 12 goluri.  

„Cioară” are casa la doar câteva minute de stadionul de la Fedeleșoiu, se dedică familiei sale și anunță că îşi va încheia cariera la Dăești. Fetiţa sa, Natalia (2 ani) este cea mai înfocată fană a fostului internaţional.

Vârful a jucat pentru Rarora, Universitatea Craiova,  FCSB, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho FC (Irak), CSM Râmnicu Vâlcea, ACS Șirineasa, U Craiova 1948 și Atletic Bradu. A strâns 192 de meciuri în primul eșalon, reușind să înscrie de 60 de ori.

Impact Real: Florin, ai semnat pe încă un an cu Viitorul Dăeşti, ce obiective ai pentru sezonul următor?

Florin Costea: Am prelungit pentru încă un an, Dăeşti este ultima echipă la care voi juca, de aici mă retrag. Sunt acasă, mă simt foarte bine, vom vedea ce va fi şi dacă se va relua Liga a III-a. Îmi doresc să înceapă cât mai repede, îmi este dor să joc fotbal. Încă sunt pasionat să fac acest sport, de asta vin zi de zi la antrenamente şi mă pregătesc, cât timp sunt sănătos, îmi doresc să joc fotbal. Joc doar de plăcere. Pot să mai joc jumătate de an, un an, doi ani sau până la 40 de ani, dacă sunt ferit de accidentări joc cât timp mă vor ţine picioarele, apoi voi pune stop. Nu voi veni să mă fac de râs, joc cât timp mă ajută corpul. Unde să mai plec, merg deja pe 36 de ani, am avut oferte şi acum dar îmi este bine acasă, lângă familie. Am fost plecat timp  de 20 de ani şi chiar nu mai vreau să plec.

Impact Real: Ai avut un sezon trecut bun, ai fost golgheterul Seriei a IV-a, ai marcat 12 goluri.

Florin Costea: Nici când jucam la nivel înalt nu mi-am propus un număr de goluri, sper să ajut echipa, pentru mine este important să câştige ea şi atunci este bine pentru toată lumea. Nu contează că am fost golgheterul seriei, vom vedea ce va fi în sezonul următor, poate vom mai face şi alte transferuri. Cel mai important este însă să putem începe jocurile amicale şi cantonamentul, apoi meciurile oficiale. Vedeţi însă ce se întâmplă în ţară şi nu ştim ce va fi, nu îţi poţi face planuri.

Impact Real: Viitorul dă multe goluri, dar şi primeşte

Florin Costea: Avem o echipă foarte bună din punct de vedere ofensiv şi sperăm să marcăm în continuare multe goluri. Este adevărat că am luat multe goluri în sezonul trecut, aşa a fost să fie, dar a fost vina întregii echipe, inclusiv a atacanţilor, nu doar a fundaşilor. Sper ca în sezonul viitor să fim în primele 5-6 echipe din serie.

Impact Real: E greu să revii la antrenamente după o pauză aşa lungă?

Florin Costea: Nu îmi este greu, eu fac sport de 4-5 ori pe săptămână, alerg, joc tenis de câmp, merg la sala de forţă, îmi place sportul. Îmi era dor de fotbal, nu am jucat în perioada de pandemie, de aceea şi sunt aici şi vreau să joc în continuare. Eu am avut cele două accidentări la genunchi şi atât, ele m-au tras mult înapoi, dar am avut o viaţă destul de profesionistă.

Impact Real: Intenţionai să urmezi cursurile de antrenor….

Florin Costea: Din iarnă mă înscriu să fac cursurile de antrenor cu licenţa A şi B, acum am doar licenţa C. Am de câţiva ani licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, am masterul, modulul 1 şi 2 de pedagogie, tot ce este posibil. Chiar am fost recent să îmi ridic toate diplomele.

Impact Real: Este greu într-o serie cu deplasări atât de lungi?

Florin Costea: Sper să fim repartizaţi în seria cu echipele din Dolj şi Argeş, deoarece este foarte obositor să facem deplasări de peste 4-500 km, eu cred că vom fi în Seria a III-a. Ar fi bine pentru fotbalul vâlcean să fie trei echipe, mai este Horezu, îmi doresc sa promoveze şi Minerul Costeşti şi să fim trei echipe din judeţ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *