Pe ultima sută de metri a mandatului, Gutău îi cedează nevestei un teren ultracentral din proprietatea municipiului

Familia Gutău are de săptămâna trecută în proprietate un nou teren, după ce primarul în funcţie, Mircia Gutău a trecut prin Consiliul Local un proiect prin care îi vinde nevestei sale la preţ derizoriu un teren din punctul zero al oraşului. Este vorba despre o suprafaţă de 29 de metri pătraţi pe care Mariana Gutău are construit biroul notarial, şi pentru care a plătit până acum câţiva ani un preţ derizoriu la primăria Râmnicului, condusă de soţul acesteia. Acum, pentru că mandatul lui Gutău se apropie de final şi nu vrea să rişte să îşi lase nevasta fără … terenul de sub picioare, consilierii locali s-au trezit că trebuie să voteze proiectul de hotărâre prin care îi vând Marianei Gutău terenul respectiv pentru suma de 11.660 de euro. Pentru a putea fi vândut, terenul respectiv a fost trecut din domeniul public în domeniul privat al municipiului.

Consilierii liberali, singurii care nu au votat proiectul

Consilierii liberali sunt singurii care nu au votat acest proiect de lege şi promit că vor sesiza organele de anchetă cu privire la această situaţie, dar, până la proba contrarie, deşi la mijloc este un conflict flagrant de moralitate, bun simţ şi probabil şi un conflict de interese, realitatea este că familia Gutău a mai pus mâna pe încă un teren din proprietatea publică, de data aceasta fără a se mai folosi de intermediari. În şedinţa de joi, 30 iulie 2020, a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, 16 consilieri dintre cei 21 prezenţi, au aprobat vânzarea respectivului teren din domeniul public al oraşului, pentru suma de 11.660 de euro către soţia primarului în funcţie. Toţi consilierii PNL au votat împotriva acestei hotărâri, dar acest lucru, ca de obicei, nu a fost suficient pentru ca punctul de pe ordinea de zi să fie blocat.

Preţ derizoriu plătit de nevasta lui Gutău: 2,36 dolari lunar

Conform datelor publicate de Primărie, preţul anual plătit pentru teren a fost de 28.40 dolari / an / 29 mp, adică 2,36 dolari în fiecare lună. În opinia liberalilor, conform unmei postări pe reţelele de socializare, pentru această sumă „nu găseşti în acest moment nici o chirie de spaţiu comercial în oraşul nostru. Aceste aspecte le vom semnala şi organelor de control”, afirmă liberalii.

Contractul iniţial de concesiune, nr. 16265 din anul 1996 avea la bază o suprafaţă de 19 metri pătraţi. În baza autorizaţiilor de construire, pe teren a fost amenajat biroul notarial „Notar Public Gutău Mariana”, care avea la primul nivel o ieşire în consolă de 10 metri pătraţi în plus, pe domeniul public, faţă de suprafaţă concesionată. Abia pe 31 ianuarie 2019, prin HCL 21 s-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al Primăriei, a terenului în suprafaţă totală de 29 mp (adică 19 mp concesionaţi + 10 mp de sub consolă). Totodată s-a suplimentat, retroactiv, suprafaţa din contractul de concesiune cu cei 10 mp în consolă, în schimbul sumei de 334 Euro / mp / 25 ani, adică 13.36 Euro / mp pe an! „Considerăm că locuitorii acestui oraş trebuie să cunoască aceste detalii, care aparent sunt minore, dar au făcut posibilă această vânzare, din partea primarului către soţia sa, cu numai două luni înaintea alegerilor! Cetăţenii acestui oraş merită un primar cinstit, care să pună pe primul loc averea şi avuţia municipiului, nu pe cea a familiei sale!”, se mai menţionează în postarea publică.

Consilierii locali care au aprobat acest proiect sunt Eusebiu Veţeleanu – PER; Carmen Maria Preda – PER; Maria Bobeanu – PER; Cătălin Pană – PER; Stelian Nicolae – PER; Diana Ionescu Pătru – PER; Iuliana Popescu – PER, precum şi toţi consilierii PSD şi ALDE care fac parte din Consiliul Local, respectiv  Valeriu Amza – PSD; Dumitru Chisalom – PSD; Fănel Leţu – PSD; Florin Geani Linteşi – PSD; Adrian Valentin Popa – PSD; Adina Dobrete – PSD; Marian Olteanu – PSD, Remus Grigorescu şi Ionuţ Nuică – ALDE.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *