FRF a anunţat azi decizia în cazul Minerului Costeşti

FRF a anunţat azi, pe siteul oficial, că Minerul Costeşti a pierdut cu 0-3 partida cu Petrolul Potcoava. Echipa vâlceană va avea cel mai slab punctaj al locurilor 2, dar, printr-o conjunctură favorabilă, poate fi invitată la Liga a III!.

Întrunită în şedinţă ieri, FRF a anunţat azi decizia în cazul echipei Minerul Costeşti, care nu a fost programată la barajul de promovare în Liga a III-a, pentru că nu a avut efectuate testele Covid-19. Departamentul de Competiţii al FRF a sesizat Comisia de Disciplină cu privire la nedisputarea jocului Costeşti-Potcoava, care urma să se dispute sâmbăta trecută, la Bascov. Cazul celor de la Costeşti, care au făcut teste de sânge pentru determinarea anticorpilor în loc de teste RT-PCR este arhicunoscut, gafa monumentală a preşedintelui Sergiu Holtei făcând deliciul presei naţionale.

„În baza art. 34 din RD coroborat cu art. 13/1 și 13/2 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea
în Liga a 3-a Campionatul ediției 2020/2021 se sancționează ACS Minerul Costești cu Forfait (3-0) în favoarea echipei CSO Petrolul Potcoava” anunţă siteul oficial al FRF.

Cum se cunoaşte, Petrolul Potcoava (Olt) a promovat astfel direct, în timp ce Unirea Ţigăneşti (Teleorman) a anunţat că nu se prezintă la „baraj”, deoarece nu poate îndeplini criteriile de prevenire a coronavirusului. Până la urmă, retragerea celor de la Ţigăneşti a fost un mare dezavantaj, deoarece echipele rămase au fost private de un joc în care puteau obţine puncte decisive în raport cu celelalte locuri 2 din alte serii. De exemplu, dacă jocul Costeşti-Potcoava se disputa şi se termina egal, iar promovata era decisă după penalty-uri, învinsa rămânea pe locul 2 cu un singur punct obţinut.

Minerul Costeşti încheie pe locul 2 în seria Regiunea Sud-Vest, grupa II, cu o puncte şi golaveraj 0-3. Cu siguranţă, Costeşti va fi ultima în topul echipelor de pe locul 2 din cele 14 serii, dar poate fi invitată de FRF la Liga a III-a, dacă se vor retrage minim 14 echipe! Şansele par foarte mici, însă şi în cazul unei invitaţii venită de la FRF, Minerul va trebui să prezinte rapid garanţii financiare, loc de desfăşurare al jocurilor de acasă şi să întocmească rapid dosarul stufos de participare, dar şi un lot completat cu juniori.

Altfel, rămâne de văzut dacă Minerul va continua la nivel de judeţ, mai ales că, la cald, primarul Toma Peştereanu anunţase desfiinţarea echipei. În plus, nu se ştie câţi jucători vor mai fi de acord să continue în aceste condiţii, fără o bună organizare în club.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *