Toma Peştereanu: „Ne-am lăsat amprenta pe fiecare sector”

Toma Peştereanu face retrospectiva celui de-al doilea mandat de primar și se declară mulțumit de rezultatele pe care le-a obținut. Anunţă că va candida pentru un nou mandat şi priveşte spre următorii patru ani cu mare încredere, deoarece proiectele sale finalizate sunt dovada că interesul comunităţii s-a aflat pe lista priorităţilor administrative. Nu îi place să facă politică, dar se declară un social-democrat convins, care pune mai presus de toate interesul cetăţeanului. Spune că îi place ceea ce face, deşi sunt zile când îi vine să renunţe, dar estehotărât să continue pentru că este un luptător. Are proiecte începute pe care vrea să le ducă la bun sfârșit. La Costeşti,toate instituţiile publice ale localităţii au fost reabilitate: căminele culturale, primăria, dispensarul veterinar, dispensarul uman, iar şcoala din localitate poate concura cu cele din mediul urban. S-au asfaltat 8 kilometri de drumuri comunale, la care se adaugă alți 4 kilometri în această perioadă.La reţeaua de apă s-au reabilitat 12 kilometri de conductă,s-a construit un bazin şi s-au făcut extinderi în toate cătunele.S-a modernizat iluminatul public cu leduriîn toată localitatea, cu bani alocaţi din bugetul local. În plus, prin GAL primarul a achiziţionat un utilaj de stins incendii şi un buldoexcavator: „Un primar bun ascultă și susține toate părerile oamenilor,este alături de ei, este responsabil și face tot posibilul încât oamenii să se simtă bine.Ne-am lăsat amprenta pe fiecare sector. Comunitatea este mulţumită, iar acest aspect este cel mai important”, a punctat primarul social-democrat din Costeşti, Toma Peştereanu.

Infrastructura este în continuare prioritară

Prin PNDL-2, comuna Costeşti a beneficiat de fonduri pentru asfaltarea drumurilor pe o lungime de3,734 kilometri, de reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale Costeşti, precum şi de asfaltarea unor drumuri de legătură cu localităţile vecine, Bărbăteşti şi Pietrari, investiţie care se ridică la peste 200 de miliarde de lei vechi: „În acest mandat am finalizat asfaltarea drumurilor comunale şi proiectul privind dotarea şi reabilitarea şcolii din satul Ferigi. Un alt proiect, pentru asfaltarea drumurilor comunale a fost şi cel demarat prin asociația de dezvoltare intercomunitară, împreună cu celelalte localităţi, și a cuprins modernizareadrumurilor pe o lungime de aproximativ17 kilometri, dintre care la Costeşti – 4 kilometri, la Bărbăteşti – 6 kilometri şi la Pietrari – peste 6 kilometri.

Pentru următoarea alocare de fonduri, voi mai depune un proiect în vederea asfaltării drumurilor comunale. În cadrul proiectului este prins drumul de sub munte, care leagă Bistriţa de satul Romani, „Drumul Mănăstirilor”, drumul comunal pe care l-am declasat pe o lungime de 6 kilometri până la Pietreni. Sunt bucuros că, în cel de-al doilea mandat al meu am reuşit să demarez lucrări importante, pentru ca locuitorii comunei Costeşti să circule pe drumuri moderne, la standarde europene”, a declarat primarul Toma Peştereanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *