Investiţii vizibile în infrastructură, la Creţeni

Comuna Creţeni beneficiază de un dispensar medical nou, modernizat după standardele europene. Lucrarea este finalizat, iar finanţarea în valoare de 100 de mii de euro a fost asigurat prin PNDL, dar şi din bugetul local. S-a renovat atât partea exterioară, cât şi cea interioară, iar acoperişul clădirii a fost refăcut. Printre alte proiecte în derulare, primarul Ion Spîreanu mai are în lucru şi grădiniţa din localitate, care speră că va fi gata în toamna acestui an, iar pentru asfaltarea unui drum în lungime de 2,85 kilometri caută finanţare. În acest timp, este în lucru modernizarea pe o lungime de 3 kilometri a uliţelor săteşti.

Ca şi în alte administraţii, la Creţeni bugetul local din anul acesta a ajuns la fundul sacului, iar autorităţile sunt în întârziere cu plata indemnizaţiilor către asistaţii sociali:

„Proiectul privind asfaltarea celor 2,85 de kilometri de drum a fost depus la FDI, iar acum încercăm să-l depunem pe al program de finanţare. În prezent suntem în derulare cu proiectul de asfaltare a uliţelor, cu grădiniţa cu program normal şi dispensarele, unde mai lucrăm la mici finisaje. Cea mai mare problemă este faptul că avem restanţe privind plata persoanelor cu handicap şi însoţitorii acestora. Sper, cu această ocazie, că Guvernul înţelege că primăriile au nevoie de bani pentru şcoli, pentru elevi şi profesori, pentru persoanele singure şi în vârstă, pentru comunitatea cu probleme din localitate, dar şi pentru investiţii”, a precizat primarul Ion Spîrleanu.

Primarul localităţii Creţeni mai are în plan extinderea iluminatului public şi în alte zone din comună, mai greu accesibile, proiect care ar urma să fie derulat anul acesta.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *