Numărătoare inversă până la moţiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură, adică bătaia pe ciolanul politic ține din nou populația cu mușchii încordați, chiar la începutul campaniei electorale, în condițiile în care alte state dezvoltate ale lumii sunt preocupate de găsirea unor soluții pentru ieșirea din criza mondială. Închiderea totală a economiei unor state dezvoltate, nu va trece fără urme adânci în biata economie românească, spoliată și batjocorită de toți.

Scăderea istorică a PIB-lui în ţări reprezentative, cum sunt Germania, Elveţia sau Franţa, ţări care au avut excedente, trebuie să ne dea un indiciu cu privire la starea în care se află acum România. Au fost deja prezentate cifrele de la Ministrul de Finanţe, iar rectificarea bugetară ne arată clară că pilonii pe care stă economia României sunt crăpaţi.

Marea problemă acum nu este dacă România se va duce la vale, pentru că o va face, am văzut că inclusiv la nivel mondial se anunţă un tsunami în zona şomajului. Se termină cu ajutoarele de şomaj tehnic, încep să vină scadenţele pentru toate dările care au fost amânate, se vor închide firme, dar politicienii de la noi se ceartă pe putere. Luni este programată moţiunea, iar dacă Guvernul cade, pasul următor va fi să avem acea creştere a pensiilor cu 40%, de care este nevoie, care trebuie făcută, dar nu sub presiune politică a campaniei, şi nu acum. Organismele financiare internaţionale au atras atenția că România este într-o situaţie proastă, iar ziua de luni este decisivă. Dacă această moţiune va trece şi populismul va câştiga, România va pierde. Ne vom apropia de ţările lunii a treia, de ţările în care oamenii trăiesc într-o sărăcie profundă şi, în care sunt manipulaţi aşa cum îşi doresc conducătorii, aşa cum de altfel îşi doresc şi politicienii din România

Rămâne de văzut în ședința Parlamentului de luni câți parlamentari va reuși PSD să aducă în sală, sau câți parlamentari va reuși PNL să convingă. Este clar, responsabilitate este a celui care dă jos Guvernul, pentru că, dacă într-adevăr se realizează, vom avea o criză politică peste criza economică şi peste cea sanitară în plină desfăşurare. Toate aceste lucruri vor conduce la slăbirea puternică a capacităţii Guvernului de a gestiona cele trei crize. Evident, noul Guvern va fi unul interimar, lipsit de posibilitatea de da ordonanţe de urgenţă, nu va putea nici măcar să promoveze acte la nivel bugetar, de folosire a banilor sau de atragere a fondurilor europene. Este o situaţie extrem de complicată, doar din dorinţa unor politicieni de a schimba Guvernul cu câteva săptămâni înainte de alegeri.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *