Vlad Mocioacă a debutat pentru Rapid în eșalonul secund

Împrumutat de la echipa de eșalon secund Rapid, juniorul Vlad Mocioacă (18 ani) a apucat să joace doar 60 de minute pentru Viitorul Dăești, în martie 2020, în disputa de la Hunedoara, scor 3-3. Imediat după prima etapă din retur a venit pandemia și Liga a III-a s-a întrerupt.

În această vară, Mocioacă s-a pregătit la Fedeleșoiu, dorind să continue la Dăești, dar odată cu numirea lui Iencsi în locul lui Pancu la Rapid 1923, a fost rechemat în Giulești pentru a fi testat de echipa de eșalon secund. Iencsi l-a plăcut pe Mocioacă și l-a oprit în lot, în ciuda eforturilor depuse de Dăești pentru prelungirea împrumutului. „Veți mai auzi de acest nume. Eu cred că e un fundaș central foarte puternic. La vârsta lui nu eram atât de bun cât e el acum. Va ajunge fundașul echipei naționale, nu exagerez cu absolut nimic. Este un fundaș central de mare viitor” a declarat anul trecut Adrian Iencsi despre Mocioacă.  

Duminică, în prima etapă a Ligii a II-a, Vlad Mocioacă a redebutat la Rapid 1923, echipă care s-a impus în deplasare cu 3-1 în disputa cu Viitorul Pandurii Tg.Jiu. Fundașul central a intrat pe teren în minutul 60, înlocuind un alt vâlcean, Ștefan Pănoiu.

Mocioacă a mai jucat pentru Rapid în eșaloanele inferioare și a debutat la Liga a II-a la dar 17 ani pentru Sportul Snagov. Vlad are un fizic impresionant, 1,88 m înălțime și lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare, iar una dintre calitățile principale ale jocului său este viteza.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *