Restart și la Centrul de Excelență!

Centrul de Excelență de la Râmnicu Vâlcea își reia activitatea din această săptămână, după aproape șase luni de pauză.

Întreruptă în martie, activitatea din Centrul de Excelență  se reia pe 16 septembrie, când cele 13 jucătoare se reunesc după ce efectuează testul Covid-19.

Antrenorul Maria Rădoi (52 ani) a renunțat în vară la postul de secund la SCM Râmnicu Vâlcea, pentru a își dedica tot timpul creșterii junioarelor din ”laboratorul” de la Colegiul Național Energetic. Fosta jucătoare a Oltchimului știe că elevele sale vor dormi cu mingea sub pernă, până ce vor putea reintra în sală. ”Vom respecta regulile, la școală încercăm să nu le trimitem prea mult, decât pentru lucrări sau ceva foarte important, altfel vor face școală online. Pentru început, pregătirea va fi afară, pe stadionul CSS, pe Capela, în sală încă nu intrăm, nu știu cât de bine sunt pregătite după șase luni de pauză, chiar dacă au avut un program de urmat. Știu că abia așteaptă să pună mâna pe minge, primul lucru pe care îl vor face va fi să își pună mingea sub pernă. Sperăm să nu avem vreo surpriză cu testele pentru coronavirus nici înainte de reunire și nici după, fetele vom sta cât mai izolate de exterior, vom avea activități comune în incintă, în curtea școlii. Dacă ieșim, o vom face noi, nu vrem să avem contact cu ceilalți” a anunțat Maria Rădoi, antrenorul echipei de Divizia A.

”Sunt fete care muncesc, ascultă și promit, asta mă ajută mult!”

În vară, cele două jucătoare care au terminat liceul la Energetic, Sara Ras și Claudia Datcu au semnat cu echipe de Liga Națională, unde au ocazia să progreseze. În anul viitor, alte șase junioare de la Centru sunt pregătite să facă pasul spre performanță. ”Am așteptat cu mare nerăbdare să reîncepem, așa pauză mare nu am avut nici după ce am născut și sperăm să se reia Divizia A și campionatele de junioare. Sperăm să avem și activități la loturile naționale de junioare. Anul acesta vor termina liceul 6 dintre ele, sunt în clasa a XII-a, cel puțin 5 fete pot  ajunge la echipe de Liga Națională. Eu le-am spus, depinde numai de ele, au muncit și sunt atâtea exemple care au plecat din Centru și sunt bine. Sunt fete care muncesc, ascultă și promit, asta mă ajută și mă motivează. Ele mă ajută prin felul lor de a se comporta, nu am avut probleme cu ele. Mulțumim pentru sprijinul acordat de către  Federația de Handbal, Primăria Râmnicu Vâlcea și Colegiul Național Energetic” a mai spus antrenorul Maria Rădoi.

Antrenoarea de la Centrul de Excelență  a făcut performanţă, ca jucătoare, la Oltchim Rm. Vâlcea,  Silcotub Zalău, Altamura şi Teramo. Are peste 100 de meciuri la echipa naţională a României și a câştigat 11 titluri de campioană şi 10 Cupe ale României cu Oltchim Râmnicu Vâlcea şi City Cup cu Silcotub Zalău.  În CV-ul de antrenor se mai regăsesc  „principal” la Mureşul Târgu Mureş şi naţionala Italiei, „secund” la SCM Rm. Vâlcea, dar si mai multe experienţe la grupe de junioare.

SCM Rm. Vâlcea, echipă care a terminat pe primul loc ultimele două sezoane de campionat are în acest moment legitimate patru jucătoare provenite de la Centrul de Excelenţă: Diana Ciucă, Roberta Stamin, Dana Marin și Sara Rus.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *