La Budeşti, a fost inaugurat Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor

Astăzi, 17 septembrie 2020, la Budeşti, a fost inaugurat Biroul  Public de Evidenţă a Persoanelor care va lucra în folosul comunităţii, pentru a răspunde tuturor solicitărilor venite din partea cetăţenilor. Aici se vor emite cărţi de identitate, cărţi provizorii şi vize de flotant. Astfel, locuitorii comunei Budeşti vor economisi timp şi bani, deoarece rezolvarea actelor de identitate, eliberarea sau schimbarea acestora se vor face la doi paşi de locuinţa lor. Serviciul va funcţiona într-o clădire amenajată în centrul localităţii.

Locaţia în care se va desfăşura activitatea este amenajată cu mobilier, utilată cu echipamente şi birotică, iar serviciul nou-creat este deservit de personal specializat care să deservească cetăţenii din  Budeşti. Prin urmare, echipa acestui centru poate oferi servicii rapide şi eficiente, astfel încât toţi cei care vor solicita eliberarea sau schimbarea actelor de identitate să se poată declara mulţumiţi de calitatea serviciilor şi de timpul pe care îl vor economisi.

Faţă de centrul din Râmnic, la care apelează şi cetăţenii din Budeşti pentru obţinerea acestor acte, principalele beneficii ale serviciului nou înfiinţat sunt: timpul redus de aşteptare, dar şi distanţa mult mai mică parcursă, sunt  avantajele principale pe care le vor avea cetăţenii, în special cei care nu se pot deplasa uşor. Aşadar, cetăţenii din  Budeşti pot să  trecă pragul sediului nou înfiinţat al Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din localitate, fără a mai fi nevoiţi să meargă în oraş.

La eveniment au fost prezenţi: reprezentantul Consiliului Judeţean Vâlcea, administratorul  Adrian Mihăilă,  directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Vâlcea Ionela Bîcă şi  personal din cadrul administraţiei locale.  

Primarul localităţii a declarat că  astfel de proiecte, privind îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor vor continua, și asta pentru că, pe viitor,  numărul persoanelor care vor avea domiciliul în Budeşti va creşte semnificativ: 

„Ne aflăm astăzi într-un moment deosebit pentru localitatea Budeşti, şi anume inaugurarea Serviciului Local de Evidenţă al Persoanelor, un serviciu care  vine în folosul cetăţeanului, adică al comunităţii din Budeşti. Pentru acest proiect muncim de un an şi jumătate, iar în acest sens îi mulţumesc reprezentantul Consiliului Judeţean Vâlcea, directorului  Adrian Mihăilă, dar şi  directorului Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Vâlcea, Ionela Bîcă  fiindcă ne-au ajutat, împreună cu personalul din cadrul serviciului, pentru a face ca lucrurile să meargă bine şi să ajungem în acest moment, care va bucura, cu siguranţă,  cetăţenii din localitate. Personalul din cadrul Serviciul Public de Evidenţă al Persoanelor  este instruit de directorul Ionela Bîcă şi îşi va începe activitatea la nivelul localităţii Budeşti. Astfel, cărţile de identitate şi alte documente de stare civilă se vor elibera de la acest serviciu”, a  declarat primarul localităţii Budeşti.

Reprezentantul Consiliului Judeţean Vâlcea, directorului  Adrian Mihăilă a subliniat faptul că momentul de astăzi are două conotaţii, în afară de cel de bază, şi anume: serviciile destinate populaţiei se întâmplă pe teritoriul comunei, iar în al doilea rând, oamenii nu vor  mai fi nevoiţi să se deplaseze la Vâlcea: „Invitaţia pe care ne-a dat-o primarul arată că noi, Consiliul Judeţean,  suntem alături de  primarii destoinici şi de oricare localitate  care îşi realizează menirea, şi anume de a realiza activităţi în folosul comunităţii. În al doilea rând, iată că în condiţii pandemice se pot face lucruri, iar aceste lucruri le putem face noi, oamenii care ne dorim să facem lucruri, nu ne poate ţine nimic pe loc dacă,  într-adevăr, avem determinare şi înţelegere la nivel de UAT-uri  sau la nivel de Consiliul Judeţean. Menirea noastră este să fim împreună în activităţile pe care le avem de desfăşurat, la nivelul competenţelor respective şi să facem lucruri pentru oameni”, a spus reprezentantul Consiliului Judeţean Vâlcea, directorului  Adrian Mihăilă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *