Primarul comunei Costeşti, pregătit pentru noul mandat

În localitatea Costeşti există apă, canalizare, şcoli şi dispensare moderne. Comuna este fruntaşă inclusiv la capitolul infrastructură, pentru că drumurile comunale sunt asfaltate în procent de 90%.

Pentru noul mandat, primarul reales al localităţii Costeşti, Toma Peştereanu, are în plan construirea unui amplu complex sportiv, înfiinţarea sistemului de distribuţie a gazelor, investiţie care este deja în derulare printru-o asociere cu localităţile Bărbăteşti şi Stoeneşti:

„În ultimii patru ani am reuşit să realizez multe proiecte pentru comunitatea din Costeşti. Consider că am fost aproape de oameni şi de nevoile lor. În calitate de primar, am atras numeroase fonduri şi am realizat investiţii importante, care au dus la dezvoltarea localităţii noastre. Îmi doresc să continui proiectele începute şi vă asigur, dragi cetăţeni, că am o strategie de dezvoltare a localităţii şi pentru viitor, astfel încât să ne mândrim cu locul în care ne-am născut. Pe lângă construirea complexului sportiv şi înfiinţarea sistemului de gaze mai avem şi modernizarea, consolidarea şi dotarea grădiniţei cu program normal din localitate, pentru care proiectul este depus pe Compania Naţională de Investiţii, modernizarea centrului civic, un proiect care este în derulare. În plan avem şi asfaltarea drumurilor de interes local Bistriţa – Romani (Neagota) şi Drumul Comunal Târsa (Bistriţa- Pietreni). Ne dorim inclusiv achiziţionarea unei instalaţii de dezinfecţie şi dezinsecţie, proiect depus şi aprobat prin AFIR, din fonduri europene, dar şi modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public, proiect depus la Agenţia Fondului de Mediu”, spune primarul Toma Peştereanu. Primarul comunei Costeşti a obţinut cel de-al treilea mandat consecutiv. Datorită fondurilor atrase la Costeşti, administraţia locală a reuşit reabilitarea tuturor instituţiile publice. Căminele culturale, primăria, dispensarul veterinar, dispensarul uman şi şcoala au căpătat astăzi o înfăţişare nouă. Elevii învăţă într-o şcoală modernă, în urma unui proiect guvernamental care a cuprins lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare a unităţii de învăţământ. Este o clădire albă, cu flori la ferestre, cu săli de clasă luminoase şi moderne, potrivită pentru activităţile didactice. Copiii de la Costeşti beneficiază şi de o sală spaţioasă de sport. Pentru noul an sunt înscrişi 190 de copii, cifra fiind în scădere faţă de anul trecut. În localitate mai funcţionează încă o grădiniţă, în satul Bistriţa.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *