Pastorul Dumitru Ciorâcă, primar al comunei Cernişoara: „Domnul spune că va veni vremea când oamenii vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu pentru faptele sau cuvintele pe care le-au rostit”

Dumitru Ciorâcă, noul primar din Cernișoara a absolvit studiile teologice, iar după aproape 30 de ani în slujba lui Dumnezeu şi după o experienţă ca manager al unei companii de transport şi-a spus că poate fi şi în slujba oamenilor.

Odată aşezat în fotoliul de primar, Dumitru Ciorâcă spune că, din punct de vedere religios, este o binecuvântare ca un om al lui Dumnezeu, în adevăratul sens al cuvântului, să fie şi un om „de stat”.

„Dacă ne uităm în Sfânta Scriptură, de la Geneză până la Apocalipsă, acestea fiind cele 66 de cărţi, Dumnezeu, aproape în toate generaţiile şi timpurile, spune că el pe pământ a avut oameni implicaţi în conducere, de la Babilon încoace, şi chiar în timpul marilor imperii, până în prezent, din două puncte de vedere: în orice domeniu în care noi ne desfăşurăm activitatea trebuie să cunoaştem mai îndeaproape cine este Dumnezeu şi ce vrea Dumnezeu, dar şi să avem lângă noi un om care să aibă teamă şi frică de Dumnezeu şi să trăiască, cum spune Sfânta Scriptură, adică toată vorbirea lui să fie dreasă cu sare, nu cu cuvinte aruncate la nervi, adică cu vorbe calculate şi rumegate şi cu multă lumină. Altfel spus, prin ceea ce trăieşte el să răspândească în jurul său o stare de bine. Dacă Dumnezeu a avut în planul lui ca eu să ajung primarul acestei comunităţi, atunci aşa să fie. Eu mi-am făcut treaba foarte curat, nimeni din comunitatea aceasta nu poate să spună că noi, în campania electorală, au vorbit de rău pe cineva, nici nu ne-am permis să gândim său să denigrăm pe cineva. Am mers curat, foarte simplu, am respectat distanţarea fizică, mai ales că este pandemie. Dacă toţi politicienii ar citi Sânta Scriptură, fiind doar una pe întreg pământul, ar vedea acolo că Domnul spune de nenumărate ori că va veni vremea când oamenii vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu pentru faptele sau cuvintele pe care le-au rostit”, afirmă Dumitru Ciorâcă, noul primar din Cernișoara.

Pastorul din Cernişoara este un bărbat de peste 40 de ani, nu are barba lungă, dar  se citește în toată ființa lui dorinţa de a ajuta oamenii, în felul de a vorbi destul de hotărât, dar în acelaşi timp cucernic şi blând.

Dumitru Ciorâcă va moderniza şcolile şi le va dota cu echipamente de ultimă generaţie

Pentru început, Dumitru Ciorâcă, noul primar din Cernișoara are în vedere modernizarea actului educaţional. Astfel, primul proiect propus de noua administrație locală îl constituie reabilitarea, modernizarea dar şi dotarea cu tablete pentru elevi și pachete cuprinzând achiziţionarea echipamentelor IT necesare: laptop-uri, proiectoare, camere web şi table interactive:

„Cu siguranţă vom rezolva problemele localităţii, cu implicarea noastră şi cu ajutorul Domnului. Tot ceea ce îmi doresc în primă fază este să încep cu modernizarea învăţământul. În acest sens avem un proiect pentru două locaţii, fiindcă se vor comasa şcolile din localitate. Prin urmare, vom avea doar două şcoli, dar moderne. Aş vrea să stopăm stresul părinţilor privind predarea simultană.

Nu sunt de acord ca un copil să facă parte din trei clase. Asta nu înseamnă educaţie, nu mai vorbim despre calitatea ei. Vrem să pregătim şcolile să corespundă din punct de vedere al normelor europene în exterior, dar şi în interior. Astfel, copiii noştri pot să beneficieze de tot ce înseamnă protecţie şi tehnologie de ultimă generaţie. Școlile va fi unul dintre proiectele cu care vom începe, și pentru care deja am demarat acțiunea”, a precizat Dumitru Ciorâcă, noul primar din Cernișoara.

Pe lângă acest proiect, primarul localităţii Cernişoara, Dumitru Ciorâcă, va urmări şi proiectul de asfaltare a drumurilor comunale şi construire a podurilor, depus la Compania Națională de Investiții, introducerea gazelor, dar şi extinderea sistemului de apă şi canalizare prin master planul judeţului.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *