La Lungeşti s-a inaugurat o grădiniţă modernă

Începând de astăzi, 3 decembrie 2020, micuţii preşcolari din Lungeşti se bucură de o grădiniţă nou-nouţă. Copiii vor beneficia de cele mai bune condiții în noua grădiniță cu program normal din localitate, reabilitată în totalitate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Locaţia se aliniază grădiniţelor moderne prin standard de calitate şi serviciile educaţionale pe care le poate oferi. Unitatea găzduiește trei grupe de copii care vor învăța cu program normal şi este dotată cu o sală destinată activităţilor extracurriculare, săli de grupă spaţioase şi luminoase, grupuri sanitare adaptate preşcolarilor, dulăpioare colorate, precum şi cu o serie de spatii deschise extrem de generoase, destinate procesului educativ. Noua grădiniţă din Lungeşti reprezintă un mediu sigur şi adecvat pentru desfășurarea activităților zilnice, unde copiii din localitate să se simtă în permanență înconjuraţi de dragoste.

Panglica inaugurală a fost tăiată de administraţia locală condusă de primarul Tiberiu Costea alături de Claudia Banu, candidata PNL pentru Senatul României, Cecilia Văduva, secretar general la Ministerul Fondurilor Europene, Mihaela Andreianu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, reprezentatul firmei constructoare, dar şi de profesori şi consilieri locali.Mihaela Andreianu: „Am dat exemplu în judeţ școala de la Lungeşti, numind-o „campusul de la Lungeşti”
 
La inaugurare s-au rostit discursuri, iar cei prezenţi la eveniment au ținut să evidențieze preocuparea administrației locale pentru modernizarea unităților de învățământ din localitate, acest lucru putând contribui și la revenirea tinerilor din străinătate: „Orice localitate unde se investeşte în educaţie este o localitate care are un viitor. Copiii au șansa de a învăţa aici la standarde româneşti de calitate și cred că, la un moment dat, copiii de astăzi, adulţii de mâine, vor rămâne aici, pentru că au condiţii, pentru că au locuri de muncă şi pentru că îşi doresc să aibă grijă de părinţii lor. Dumneavoastră aţi dovedit de-a lungul timpului că aţi investit în localitate. Eu am dat exemplu în judeţ școala de la Lungeşti numind-o „campusul de la Lungeşti” pentru că această clădire, cu dotările aferente, vine să completeze ceea ce primarul Tiberiu Costea a făcut în anii anteriori: modernizarea şcolilor, construirea unei săli de sport, terenul de sport”, a punctat Mihaela Andreianu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.Senatorul Claudia Banu: „Vom propune la nivel naţional măsuri de îmbunătățire a condiţiilor copiilor noştri”
 
După ce invitaţii prezenţi la inaugurare au vizitat noua grădiniţă, Claudia Banu, candidat PNL pentru Senatul României a subliniat faptul că a venit cu plăcere la acest eveniment, precizând că o bucură faptul că o astfel de investiţie a fost finalizată, iar locuitorii au ales continuitatea, acordându-i încă un mandat lui Tiberiu Costea . În discursul său, a ţinut să precizeze că proiectul „Masa caldă la şcoală” trebuie generalizat pentru întregul sistem de învăţământ, fiind una dintre soluțiile benefice pentru îmbunătăţirea sistemul educativ:
„Felicit administraţia locală şi felicit inclusiv locuitorii acestei comune, care au acordat încrederea pentru un nou mandat primarului Tiberiu Costea şi au făcut bine, pentru că proiectele primarului sunt născute la nivelul întregului judeţ. Tiberiu Costea este un exemplu pentru noi, pentru că ştie să atragă fonduri şi să creeze aceste condiţii nu numai pentru copii, fiindcă ştiu foarte bine că are şi alte proiecte în derulare. Noua grădiniţă este o investiţie foarte bună, mă bucur că preşcolarii din localitate pot beneficia, începând de astăzi, de condiţii excelente. Este foarte important, de asemenea, să fie susţinut în proiectele lui şi la nivel naţional de parlamentari. Aici mă refer la anumite propuneri concrete privind posibilitatea de a extinde programul „Masa caldă” în toate şcolile. Astfel,  completăm sistemul de deducţie să vină în sprijinul părinţilor şi al copiilor. O masă caldă și proaspătă, în condiţii de igienă, este binevenită pentru toată lumea. Eu sper ca, pe viitor, să putem îmbunătăţi mai mult sistemul educativ. Inspectorul școlar general Mihaela Andreianu are experienţă şi nevom consulta, astfel încât să propunem la nivel naţional măsuri de îmbunătățire a condiţiilorcopiilor noştri”, a punctat Claudia Banu, viitorul senator liberal vâlcean.
 
 

Tiberiu Costea: „Continuăm pe linia modernizării infrastructurii educaţionale”
 
Tiberiu Costea, gazda evenimentului a menţionat că investiţiile în educaţie nu se vor opri aici, educaţia fiind un domeniu foarte important pentru primărie.
Autoritățile locale din Lungeşti continuă investițiile în educație, pentru a veni în sprijinul părinților care doresc să știe că pot merge liniștiți la serviciu în timp ce micuții lor învață, se joacă și se dezvoltă în condiții foarte bune şi sigure. În discursul său, primarul a ţinut să precizeze că proiectul „Masa caldă”, pentru care Claudia Banu va căuta să găsească în Parlament o soluţie pentru extinderea la nivel național face parte din eficientizarea sistemului educaţional din România: „Astăzi este o zi aniversară a copiilor care vin la grădiniţă şi cărora le doresc sănătate, să scăpăm de această pandemie şi să vină cu drag în noua locaţie. Continuăm pe linia modernizării infrastructurii educaţionale. În curând vom derula un proiect care prevede construirea unei grădiniţe cu program prelungit. În acest sens, doamna Claudia Banu trebuie să ne ajute din poziţia de senator pe care o va avea şi insist asupra programului „Masă la şcoală”, fiindcă voi trimite depeşe peste depeşe. Ne dorim să le oferim, prin aceste proiecte siguranţă părinţilor, pentru că România are nevoie de copii, are nevoie de viitor, fiindcă ei sunt viitorii primari, politicieni, oameni de ştiinţă sau dascălii de mâine. Asta înseamnă că noi trebuie să le asigurăm condiţiile necesare pentru ca acest învăţământ să performeze şi să aducă zâmbetul atât pe faţa micuţilor, dar şi pe cea a părinţilor. Punctez acest lucru şi insist privind siguranţa copiilor noşti, fiindcă avem în linie dreaptă şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit care să le ofere în primul rând părinţilor garanţia unui mediu favorabil educaţional, igienic şi călduros pentru micuții lor. Este nevoie să se mişte lucrurile astfel încât acel proiect, privind „ Masa caldă” să fie subvenționat de stat. Nu cred că statul nu îşi va permite să acorde 25 de lei pentru fiecare copil. Proiectul„ Masa caldă în şcoli” este unul dintre proiectele importante ale sistemului educaţional.
Îmi este foarte greu să număr toate investiţiile care s-au derulat în localitate în cei opt ani, am reuşit să avem proiecte destul de multe. Cu această ocazie mulțumesc întregii echipe a Primăriei fiindcă a pus umărul, cu ajutorul lor s-au realizat toate aceste lucruri. Ne gândim la viitorul acestei ţări, dar nu i-am uitat pe cei care sunt la vârsta a treia.
În acest sens avem în derulare un Centru de zi pentru persoane vârstnice care le va oferi posibilitatea să vină la şedinţe de masaj, la tratament, saună, chinetoterapie, piscină, salină artificială, şi acest lucru se va întâmpla curând, fiindcă lucrările sunt în plină execuţie, iar anul viitor vom inaugura şi acest proiect”, a punctat primarul localităţii Lungeşti, Tiberiu Costea.  
 
 
Primarul, împreună cu aparatul administrativ, a analizat toate oportunităţile, au fost atrase fonduri europene şi guvernamentale, iar astăzi oamenii sunt mândri de comuna lor. În doar câţiva ani, în procent destul de mare, drumurile comunale sunt ca-n palmă, comuna are iluminat stradal, apă potabilă, canalizare, grădiniţe, şcoli şi cămine culturale moderne, o sală de sport prototip, iar dispensarul din localitate este dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Acest lucru motivează administrația locală din Lungești să meargă pe aceeași linie și în continuare.
Un alt proiect pentru care se aşteptă începerea lucrărilor este construirea bazinului de înot acoperit, dar şi amenajarea complexului sportiv.
 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *