Vin tablete  pentru copiii speciali, dar probabil că nu vor suplini nevoile lor

Proiectul “Școala online pentru elevii cu cerințe educaționale speciale din județul Vâlcea” a fost aprobat de Consiliul Județean Vâlcea în ședința de pe data de 17.12.2020.

Instituțiile ai căror copii vor beneficia de acest proiect sunt Școala Profesională Specială Bistrița și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni.

În total, 372 de elevi vor fi sprijiniți cu echipamente mobile IT pentru a participa la cursuri online și 47 de clase vor avea parte de echipamente sau dispozitive IT. Valoarea totală proiectului este de 1.496.234,79 lei.

Pot tabletele să suplinească nevoile speciale ale unui elev cu dizabilități?

Inspectorul Școlar Județean, Mihaela Andreianu, a adăugat câteva mențiuni privind acest proiect. Menționează că aceste tablete nu pot avea un uz la fel de folositor, cum este pentru un elev fără dizabilități, deoarece nu au aplicații specifice create pentru aceștia.

Este o achiziție bine venită, dar ceea ce voiam să vă rog este să aveți în vedere faptul că acești copii au nevoie de tablete specifice. Este vorba de tablete cu software specific care transformă citirea în ascultare. Pentru acești copii o să vă rog să aveți în vedere și acest aspect, faptul că acești copii cu tulburări specifice au nevoie de tablete specifice.a menționat Inspectorul Școlar Județean, Mihaela Andreianu, la ședință.

Din partea doamnei consilier Andreea Popescu vine un răspuns pentru mențiunea Inspectorului Școlar, dar care nu răspunde în totalitate la întrebare.

Într-adevăr vizează achiziția de tablete și echipamente IT care sunt adapatate condițiilor și nevoilor specifice copiilor de acolo. a răspuns doamna consilier Andreea Popescu.

În proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului, postat pe pagina Consiliului Județean Vâlcea, nu apare deloc specificarea faptului că tabletele sunt create și adapatate pentru copiii cu dezabilități.

Chiar dacă sunt tabletele adaptate special, așa cum spune doamna consilier Andreea Popescu, sunt acestea o metodă bună pentru educația copiiilor speciali? Aceste tablete pot suplina prezența unui cadru didactic pregătit special pentru educația copiilor de la Școala Profesională Specială Bistrița și Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă Băbeni?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *