Primarul Gheorghe Dumbravă racordează Stoeneştiul la rețeaua de gaze naturale

Primăria Stoeneşti, prin primarul Gheorghe Dumbravă a demarat procedura racordării la rețeaua de gaze naturale a gospodăriilor de pe raza comunei.

Dintre cele 1700 de gospodării, aproximativ 1450 de localnici sunt de acord cu introducerea gazelor naturale. În proiectul de înfiinţare a rețelei de gaze naturale sunt asociate şi localităţile Costeşti şi Bărbăteşti, iar investiţia pentru comuna Stoeneşti ajunge la 25 de milioane de euro. „Dintre cele 1700 de gospodării avem 1450 de semnături de la cetăţeni care doresc gazul la poartă. În această perioadă am reactualizat devizele care ne mai ţin în loc acum, în sensul de a introduce branşamentele în proiect. Prin urmare, aşteptăm să se facă reactualizarea, să aprobăm în Consiliul Local indicatorii tehnico economici şi să demarăm apoi lucrările. Salut această modificare, dar vom vedea cu cât se depăşeşte suma iniţială a proiectului, de 25 de milioane de euro. Aşteptăm noul ministrul de la Fonduri Europene care să îşi asume responsabilitatea şi să demarăm proiectul”, a precizat primarul localităţii Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.

Racordarea la conducta de gaze se va face de la Păuşeşti Măglaşi. Debitul este suficient, astfel că nu vor fi probleme.

Apa şi canalizarea, proiecte finalizate

Primarul Gheorghe Dumbravă este mulţumit de proiectele implementate, care s-au apropiat de final. În satul Piscul Mare lucrările de apă şi canalizare sunt pe ultima sută de metri, după care va fi asfaltat drumul comunal. Calitatea apei a fost testată pentru a se vedea dacă este potabilă și analizele au ieșit foarte bine. Pentru infrastructura rutieră proiectul este aprobat pentru 11 kilometri de drumuri care urmează să fie asfaltați. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *