Peste 600 de kilograme de articole pirotehnice descoperite de autorități

Articolele pirotehnice sunt la mare căutare în această perioadă în județul Vâlcea. Multe persoane comercializează aceste articole folosindu-se inclusiv de mediul online pentru a vinde sau cumpăra.

Polițiștii din județul Vâlcea au descoperit peste 600 de kilograme de articole pirotehnice interzise pentru deținere și comercializare din categoriile I, II și III. Această cantitate uriașă a fost descoperită în orașul Băbeni, polițiștii folosindu-se de 7 mandate pentru o percheziție domiciliară pe raza orașului.

Autoritățile nu se opresc aici, aceștia continuă căutările în fiecare zi, pe toată raza județului Vâlcea.

„Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de „efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, din Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive.” a relatat IPJ Vâlcea într-un comunicat de presă.

Alte 30 de kilograme de obiecte pirotehnice au fost indisponibilizate de polițiștii vâlceni.

Polițiștii vâlceni au urmărit activitatea unui tânăr de 21 de ani din comuna Bersislăvești care a fost depistat în cele din urmă în zona Nord, pe Calea lui Traian, deținând asupra sa 30 de kilograme de produse pirotehnice, de tipul petarde și baterii de artificii. IPJ Vâlcea menționează că tânărul își cunoștea clienții prin intermediul rețelelor de socializare.

„Toate obiectele pirotehnice găsite asupra tânărului au fost indisponibilizate în vederea confiscării deoarece, conform legislației naționale în România, acestea sunt destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni, neputând fi comercializate către publicul larg.a relatat IPJ Vâlcea într-un comunicat de presă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *