La Sălătrucel,cele două punţi pietonale se refac după ce au fost distruse de ploi

Dorel Ancuţa: „Nu mă uit în urmă, fiindcă aşa este normal, vreau să privesc în faţă, spre viitor”.

La Sălătrucel s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pe data de 12 decembrie pentru refacerea podeţului din punctul Miu, doar că timpul nefavorabil nu a permis începerea lucrărilor. Între timp, din cauza ploilor torenţiale de la începutul lunii ianuarie, podeţul s-a prăbuşit. În situaţia aceasta, primarul Dorel Ancuţa a fost acuzat că are banii „la saltea” din vara anului trecut, de când primăria a primit fondurile necesare pentru situaţii de urgenţă: „Am fost acuzaţi că stăm cu banii în cont şi nu facem podul din punctul La Miu, care s-a prăbuşit din cauza ploilor torenţiale căzute la începutul acestei luni. Trebuie să spun că, până în toamna acestui an nu era făcută nici măcar proiectarea. Prin urmare, banii sunt în contul primăriei din vara anului trecut, dar a trebuit să facem toate aceste demersuri, care ne-au luat destul de mult timp. Am preluat această funcţie asumându-mi toate problemele acestei localităţi, nu mă uit în urmă, fiindcă aşa este normal, vreau să privesc în faţă, spre viitor.  Sunt lucruri pe care a trebuit să le lămuresc. În contul primăriei era suma de 510 mii de lei pentru refacerea podului din punctul „La Miu” şi podului din punctul „Cerneşti”. În prezent podurile sunt afectate, cu toate acestea nu există pericol de izolare a gospodăriilor. În zonă cetăţenii au posibilitatea unei alte căi de acces. Dacă timpul ne-ar fi permis să facem acel prag de colmatare pentru care emisesem ordinul de începere a lucrărilor pe data de 12 decembrie, probabil situaţia ar fi stat altfel, dar, din cauza vremii, constructorul a amânat lucrările”, a precizat primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa.

Modernizarea reţelei de drumuri comunale a constituit un obiectiv prioritar pentru administraţia locală a comunei Sălătrucel

Din cauza ploilor torenţiale de la începutul lunii ianuarie au fost afectate inclusiv drumurile comunale, care au fost măturate de ape. De altfel, prioritatea administraţiei locale din Sălătrucel pentru acest mandat este modernizarea drumurilor comunale, şi asta pentru că în comună mai sunt încă drumuri de pământ pe unde, atunci când plouă, este absolut imposibil de circulat din cauza noroiului:

„Având o infrastructură rutieră bine pusă la punct, şi localitate se dezvoltă altfel. În comună sunt multe zone unde accesul este extrem de greu. Avem nevoie urgentă de fonduri pentru modernizarea drumurilor. În această scurtă perioadă m-am întâlnit cu o situaţie în care mi-a fost, sincer, ruşine: o persoană din localitate a sunat la salvare şi ambulanţa nu a putut să ajungă la pacientă, aşa că femeia a fost dusă la salvare de doi bărbaţi, pe braţe. Nu este posibil aşa ceva, din această cauză, pentru mine, asfaltarea drumurilor este primordială”, afirmă Dorel Ancuţa, primarul comunei Sălătrucel.

Pentru toate aceste drumuri, însumând aproximativ 6 kilometri, administraţia locală a întocmit documentaţiile necesare privind asfaltarea drumurilor comunale pe care o va depune în vederea finanţării pe unul dintre programele de finanţare aşteptate cu sufletul la gură de toţi primarii din judeţ.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *