Branşarea localităţii Mădulari la conducta de gaze naturale este prioritatea primarul Ion Dimulescu pentru acest mandat

Ion Dimulescu spune că mulți cetăţeni vor scăpa de soba pe lemne.

Asigurarea utilităţilor necesare care să garanteze condiţii mai bune de trai pentru localnici, continuă să fie obiectivele pe care şi le-a propus pentru acest mandat primarul localităţii Mădulari.

În acest sens a fost aprobat proiectul de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat cu unitatea administrativ-teritorială a localităţii Şuşani. Acest lucru se întâmplă fiindcă asocierea mai multor localități care doresc să acceseze fonduri europene este o condiție esențială impusă în programele Uniunii Europene. Astfel, ambele administraţii locale vor depune documentația pentru accesarea de fonduri europene în vederea înfiinţării rețelei de gaze naturale în localităţi. Cei doi primari au înțeles că branşarea la sistemul gaze a localităţilor este extrem de importantă pentru ambele comunităţi. Cetăţenii care se vor branşa la rețeaua de gaze naturale vor putea scăpa de soba pe lemne, având astfel posibilitatea de a-și instala inclusiv centrale termice pe gaz.

Primarul din Mădulari, Daniel Dimulescu este optimist că se fac demersuri pentru astfel de investiții

Dacă în primul mandat înfiinţarea sistemului de apă a fost proiectul primordial, pentru acest mandat branşarea localităţii la sistemul de gaze naturale este proiectul de vis. „Eu şi primarul Daniel Tudor suntem orientați spre a realiza un proiect de branşare cu gaze naturale a localităţilor Mădulari şi Şuşani, printr-un parteneriat. Ne-am asociat pentru a promova acest proiect, fiindcă doar aşa avem şanse la finanţarea investiţiei. Este un obiectiv ambițios, este proiectul pe care mi-l doresc în acest mandat, fiindcă vreau ca locuitorii să beneficieze de gaze. Cetăţenii au auzit despre acest proiect, unii mă întreabă curioşi, alții sunt neîncrezători şi chiar surprinși. Eu sunt optimist, fiindcă suntem pe direcția bună şi avem șanse mari ca această investiţie să se şi realizeze”, a spus primarul comunei Mădulari, Daniel Dimulescu.

Rețeaua de gaz, o facilitate dorită pentru localnici

Cu foarte multe planuri pentru acest mandat, primarul comunei Mădulari, Daniel Dimulescu, spune că, o dată ce liniile de finanţare se vor deschide va face tot posibilul şi va aduce reţeaua de gaze în comună. Planurile primarului sunt măreţe, dar mersul hârtiilor şi desişul legislativ este tipic românesc. Avem multe în plan, dar gazele ar fi marea realizare”, spune primarul Daniel Dimulescu.  

Pentru acest mandat, Daniel Dimulescu are în plan reabilitarea morii din sat, asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6,5 kilometri în satele Beica, Bănţeşti la Deal, Mamu şi a drumului comunal care face legătura cu localitatea Lungeşti, dar şi înfiinţarea sistemului de canalizare, proiect depus de trei ani, și pentru care administraţia locală aşteaptă finanţarea. Un alt proiect vizează extinderea iluminatului stradal. Pentru că sistemul de apă existent este funcţional primarul are în plan extinderea reţelei în toată localitatea, mai exact pentru satul Mamu şi satul Beica, însumând aproximativ 11 kilometri de conductă: „Această extindere se va realiza cu bani din bugetul local, dar primul pas este recepţia la reţeaua de apă existentă, apoi vom trece la extinderea sistemului”. Primarul, iubitor al sportului, are un proiect depus la Compania Națională de Investiții pentru construirea unei „baze sportive multifuncţionale” pe un teren aflat în posesia primăriei. Baza sportivă va avea gazon, vestiare, sală de forţă şi va fi o investiţie destul de modernă. Comuna Mădulari se mândreşte cu o echipă de fotbal de juniori şi una de seniori.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *