Proiecte importante aprobate de Consiliul Județean Vâlcea

Asociere între comuna Bărbătești și județul Vâlcea

Asocierea are ca scop realizarea obiectivului de investiții “Asigurarea scurgerii apelor prin șanțuri betonate pe DJ 646 E“. Proiectul va fi finanțat prin accesarea unor fonduri guvernamentale de la Compania Națională de Investiții.

DJ 646 E – Bârzești – Bărbătești, care leagă obiectivele de interes turistic județean din zona Parcului Național Buila-Vânturarița și Mânăstirea Pătrunsa de DN 67 spre Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea. De-a lungul anilor, cetățenii comunei Bărbătești și turiștii care ne vizitează locurile ne-au rugat să întreprindem demersurile necesare pentru lărgirea carosabilului și în mod special pentru amenajarea unor rigole betonare pentru asigurare scurgerilor corespunzătoare ale apelor pluviale. “ a declarat Consiliul Județean Vâlcea.

Reabilitarea Stației de Tratare Valea lui Stan

Acest proiect mai are în vedere și captarea de apă brută din lacul Brădișor, reabilitarea Stației de Tratare Olănești și a sursei de apă Comanca.

Valoarea totală a investiției finanțată din fonduri nerambursabile ce se predă Consiliului Județean este de 7.451.614,93 lei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Proiecția Copilului Vâlcea primește bunuri imobile

Direcția Generală de Asistență Socială și Proiecția Copilului Vâlcea primește 2 terenuri pentru spațiu servicii sociale cu suprafața de 5.000 mp, respectiv o clădire cu 312,88 mp. Aceste proprietăți sunt în comuna Slătioara.

Propunerea de inițiere a proiectului de hotărâre are la bază adresa prin care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea ne aduce la cunoștință intenția Primăriei Comunei Slătioara de a preda, cu titlu gratuit, bunurile imobile – teren și clădire, în vederea înființării unui Centru de Îngrijire Bătrâni, situat în satul Milostea, comuna Slătioara, care ar asigura implementarea Planului de restructurare al Centrului de Îngrijire și Asistență Bistrița. “ a declarat Consiliul Județean Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *