Se deschide Biroul pentru Protecţia Animalelor în judeţul Vâlcea

Unul dintre cele mai așteptate ajutoare pentru vâlceni este Biroul pentru Protecția Animalelor, care se va deschide oficial. Acest birou este foarte important pentru  județul Vâlcea deoarece au existat numeroase plângeri în vederea abuzului de animale. Polițiștii vor putea intra în curțile oamenilor fără acordul acestora dacă există semne că în acel spațiu se află un animal în pericol.

Biroul pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională şi penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol.

În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Biroul pentru Protecția Animalelor cooperează cu instituțiile statului și colaborează cu asociațiile și organizațiile neguvernamentale, precum și cu persoane fizice și juridice, în condițiile legii.

Polițiștii vor constata contravenții şi aplica sancţiuni, pentru nerespectarea legislației privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân şi a celei privind protecţia animalelor, vor identifica şi lua măsurile legale împotriva centrelor ilegale de dresaj inuman, adăposturilor, precum şi a proprietarilor acestor animale.

De asemenea, aceștia vor urmări punerea în aplicare a măsurilor specifice dispuse pentru buna ocrotire a animalelor, în cazul unor deținători sancționați contravențional sau avertizați pe această linie.

Biroul pentru Protecția Animalelor intervine, cu forțe proprii sau în colaborare cu autorități, organizații neguvernamentale/asociații de profil sau alte instituții publice, pentru salvarea vieții animalelor aflate în pericol, maltratate sau asupra cărora au fost aplicate rele tratamente.

Menționăm că polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu se află un animal în pericol! ” a declarat I.P.J Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *