Dăeștiul impresionează, Horezu dezamăgește!

Vineri, în Zăvoi, Viitorul Dăești a învins categoric, scor 4-0 (3-0) pe Flacăra Horezu, în etapa 11 din Liga a III-a.

Schimburile de jucători din iarnă dintre cele două echipe a arătat clar că Viitorul s-a întărit, în timp ce Horezu este mult slăbită. De la Horezu la Dăești au mers Cr. Munteanu, Ad.Popa, Precup, Eftimie și S.Preda iar în direcție inversă au mers Comănescu, Marian și Trașcă.

În primul joc oficial al anului, derby-ul vâlcean dintre Dăești și Horezu a fost unul fără istoric. Apărarea de carton a Horezului a cedat din primul minut, când, după un corner, Vasile a recentrat pe spate și nigerianul Samson a înscris din careu. În replică, Dobrescu are o șansă bună pentru olari în minutul 7, dar reia modest. S-a făcut 2-0 în minutul 9, după o acțiune prelungită de atac, Adi Popa a recentrat în careu și Costea a reluat din prima în plasă. În minutul 18, Florin Costea a sărit la cap și a fost împins în careu, iar centralul Andrei Filip (Craiova) a dictat penalty. Florian Pîrvu a înscris de la punctul de var și scorul a luat proporții.

Flacăra încearcă să pună probleme, Marian trage puternic dar Marinoiu deviază în corner. Repriza s-a încheiat cu o ocazie uriașă pentru gazde, când S.Preda a scăpat singur spre poarta fostei sale echipe, dar a reluat pe lângă.

Repriza secundă a început ca și prima, cu gol pentru Dăești din primul minut. Atac prelungit, centrare de pe dreapta și Florin Costea înscrie din a doua încercare. La 4-0, Dăeștiul nu a mai forțat în atac în partea secundă și Flacăra a încercat să înscrie golul de onoare. Ion Marian a avut o șansă bună în minutul 63, dar a reluat cu capul pe lângă poartă, din poziție ideală. Dacă olarii nu au reușit să creeze pericol, gazdele au fost aproape de autogol în minutul 76, când la o minge aruncată în adâncime, Cr. Munteanu a încercat să trimită cu capul la portar, dar Marinoiu era ieșit și balonul s-a scurs puțin pe lângă poartă. S-a terminat astfel 4-0 și Dăeștiul obține cea mai categorică victorie din acest sezon și se îndepărtează de zona fierbinte a clasamentului. În plus, noua echipă a lui Adrian Popa arată că are maturitatea să se bată pentru locul 2, pentru a prinde barajul de promovare în eșalonul secund, poziție de care o despart șase puncte. În schimb, după ce a pierdut atâția jucători valoroși în ultimul an, tânăra echipa a Horezului nu a arătat nimic în Zăvoi, dar are noroc cu punctele agonisite în tur și nu va avea probleme cu retrogradarea.

Viitorul Dăești – Flacăra Horezu 4-0 (3-0)

Au marcat: Samson `1, Fl.Costea `9 și `46, Pîrvu `18 (pen)

Viitorul Dăești: Marinoiu – Vasile (Roșianu `70), Vl. Mocioacă, Cr. Munteanu, Samson – Precup, Iordache (Georgescu `64) – Ad.Popa (Bunescu `78), Preda (Pufu `78), Pârvu – Fl.Costea (Neacșu `70). Antrenor: Adrian Popa.

Flacăra Horezu: D.Vlădoi – Mihăescu (Bîrzichie `66), Bălan, Moldovan, Grosu – Pencea – Simeanu (Ruican `71), Comănescu, Nuță (Horumbă `30), I.Marian – Dobrescu (Turcin `71). Antrenor: Gabi Mangalagiu

Rezultate etapa 11:

Gaz Metan II – Hermannstadt II 2-0

Măgura Cisnădie – Jiul Petroșani 0-0

CSM Deva – Gilortul Tg. Cărbunești 1-0

Viitorul Dăești – Flacăra Horezu  4-0

Minerul Costești – Viitorul Șelimbăr

Clasament:

1. Viitorul Șelimbăr         10      9        1        0        26 – 6           28     

2. Gaz Metan Mediaș II   11      6        2        3        26 – 15         20     

3. Gilortul Tg. Cărbunești11      5        2        4        22 – 20         17     

4. Măgura Cisnădie          11      5        2        4        8 – 12           17     

5. Flacăra Horezu          11      4        4        3        27 – 17         16     

6. CSM Deva                   11      4        3        4        16 – 14         15     

7. Viitorul Dăești             11      4        2        5        21 – 20         14     

8. Jiul Petroșani               11      2        5        4        13 – 21         11     

9. Minerul Costeşti        10      1        3        6        11 – 27         6       

10. FC Hermannstadt II   11      1        2        8        9 – 27           5

Etapa viitoare, 19-20 martie:

Viitorul Șelimbăr – Viitorul Dăești

Hermannstadt II – CSM Deva

Gilortul Tg. Cărbunești – Minerul Costești

Jiul Petroșani – Gaz Metan II

Flacăra Horezu – Măgura Cisnădie

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *