SC Minet SA şi-a redus în anul 2019 încasările şi salariaţii, dar şi-a majorat profitul la 2,73 milioane de lei

În conformitate cu situaţiile financiare depuse la Ministerul Finanţelor, reiese că SC Minet SA Râmnicu Vâlcea (fosta Întreprindere de Neţesute) a realizat în anul 2019 o cifră de afaceri de 54,5 milioane de lei, venituri totale de 60 de milioane de lei, un profit brut de circa 2,73 milioane de lei, iar datoriile totale au atins la data de 31 decembrie 2019 suma de 21,6 milioane de lei. La finele anului 2019, SC Minet SA avea un capital social de 1,1 milioane de lei, un număr mediu de salariaţi de 102 persoane, în timp ce tipul de activitate era „Fabricarea de textile neţesute şi articole din acestea, cu excepţia confecţiilor de îmbrăcăminte”.

Spre comparaţie, SC Minet SA a realizat în anul 2018 afaceri de 55,7 milioane de lei, venituri de 65 de milioane de lei, un profit de 335.000 de lei cu 117 angajaţi. Prin Hotărârea nr. 1/22 mai 2020, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor de la SC Minet SA, prin prezenţa acţionarilor ce reprezintă 89,57% din numărul total de acţiuni cu drept de vot, respectiv 395.523 acţiuni, cu unanimitate de voturi, a aprobat repartizarea profitului net astfel: profit net de repartizat – 2,287 milioane de lei; acoperire pierderi ani precedenţi – 216.306 lei; rezerve profit reinvestit – 2 milioane de lei. SC Minet SA are peste 1.000 de clienţi, mulţi dintre ei din afara ţării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri. Fondată în 1981, SC Minet SA este cel mai mare producător de textile neţesute din România şi este parte a grupului de firme cu acelaşi nume.

Grupul Minet, cu o cifră de afaceri de 33,1 milioane de euro şi peste 330 de angajaţi, oferă servicii integrate, de la producţia materiei prime, la prelucrare şi distribuţie. Cu o experienţă de peste 40 de ani în producţia de textile tehnice, compania are capital 100% românesc şi investeşte în mod constant în tehnologie de ultimă generaţie, ceea ce a condus la schimbări tehnologice radicale ce au sincronizat calitatea şi capacitatea de producţie cu cele mai înalte cerinţe europene. În ultimii trei ani, investiţiile grupului Minet s-au ridicat la peste 10 milioane de euro, cea mai nouă fabrică a grupului fiind inaugurată în 2018, cu o suprafaţă totală de 30.000 mp.

În contextul în care industria textilă este al doilea cel mai mare poluator la nivel global, grupul Minet îşi propune să utilizeze în mod sustenabil şi inovator tehnologia pentru producţia textilelor neţesute, pentru a proteja mediul înconjurător. Grupul Minet este împărţit în patru segmente de afaceri: reciclarea materialelor textile postindustriale, producţia de textile tehnice (neţesute, fetru, geotextile etc.), producţia textilelor de uz casnic (perne, pilote, saltele etc.) şi comerţul cu fibre sintetice şi fibre naturale. Compania deţine patru hale de producţie şi 15 spaţii de depozitare ce însumează 90.000 mp.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *