Daniel Tudor: „Salutăm reforma pe care Guvernul liberal şi-a propus-o”

La sfârşitul săptămânii trecute fostul premier şi actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban a fost în vizită la Vâlcea, unde s-a întâlnit cu primarii liberali din judeţ şi reprezentanţi ai partidului. În cadrul întâlnirii, preşedintele PNL a garantat că atât problemele administraţiilor locale, cât şi proiectele pe care le vor depune primarii vor fi finanţate, iar dezvoltarea comunităţilor se va realiza prin noile  programe de finanţare. Prin urmare, motivul vizitei l-ar fi reprezentat atât doleanţele primarilor vâlceni, dar şi alegerile pentru şefia partidului, fiindcă Orban, şi-a anunţat deja candidatura, căutând astfel să îşi atragă cât mai mulţi susţinători.

Ludovic Orban i-a asigurat pe primarii vâlceni că proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vâlcea se va finanţa

La întâlnirea cu preşedintele PNL a fost prezent şi primarul localităţii Şuşani, Daniel Tudor. În cadrul întâlnirii, Ludovic Orban i-a asigurat pe primarii vâlceni că proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vâlcea se va finanţa, garantându-le că inclusiv problemele administraţiilor locale legate de proiectele de dezvoltare vor fi finanţate. Localitatea Şuşani este prinsă în master planul judeţului  cu reţeaua de canalizare pe o lungime de 18 kilometri:

„La întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, ne-a  asigurat că acest master plan al judeţului se va finanţa, dar mai mult, că şi localităţile excluse din acest proiect vor primi, prioritar, finanţări guvernamentale. În acest sens, Guvernul liberal a început o reformă care trebuie să se vadă în investiţii. Astfel, fondurile alocate în aceste noi programe de investiţii se vor concentra pe proiecte de apă, canalizare, infrastructură rutieră, dar, cel mai important lucru: pe sănătate, şi în mod special pe construirea de spitale noi. Noi, primarii liberali, am salutat reforma pe care Guvernul liberal şi-a propus-o, şi asta fiindcă, timp de 30 de ani, nimeni nu a mai făcut acest lucru. Prin aceste programe  vor fi alocate sume considerabile pentru construcţia de spitale noi, ceea ce este foarte important, iar proiectele de apă şi canalizare vor fi finanţate”, a punctat primarul localităţii Şuşani, Daniel Tudor. 

Planuri pentru o unitate medicală care să deservească toate localităţile limitrofe

Alesul local spune că, anul acesta, bugetul este identic cu cel de anul trecut. Despre investiţii cu bani alocaţi din bugetul local nu poate să spună nimic. În acest sens, administraţia locală se canalizează în continuare spre programele cu finanţare europeană sau guvernamentală. În planurile primarul se află branşarea localităţii la reţeaua de gaze pe o lungime de 42 de kilometri, construirea din temelii a căminului cultural din satul Râmeşti, reamenajarea şi modernizarea unui baze sportive la standarde înalte şi ridicarea unui centru medical care să deservească şi localităţile limitrofe: „După ce se va construi acest centru medical, planurile noastre sunt mai mari. În acest sens, vrem ca acest centru să devină un punct medical de permanenţă pe harta de sud a judeţului, dotat cu ambulanţă şi cu aparatură medicală necesară unui astfel de punct. Clădirea va avea 8 cabinete, va fi o construcţie care se va avea la parter 540 de metri pătraţi construibili. Acest centru este o necesitate, o urgenţă, fiindcă suntem departe de spitalele orăşeneşti, iar oamenii se deplasează din ce în ce mai greu până acolo”, a precizat primarul comunei Şuşani, Daniel Tudor.

Noi proiecte pentru comuna Şuşani

Administraţia locală din Şuşani, are şi un proiect de extindere şi modernizare a reţelei, inclusiv în satul Stoiculeşti depus în vederea finanţării la Compania Naţională de Investiţii, în lista de sinteză. Mai mult, alesul local are în plan forarea a încă trei puţuri pentru a asigura debitul sistemului de apă în localitate. Pe lângă aceste proiecte, primarul comunei Şuşani, Daniel Tudor, ne informează că în accesată perioadă se vor licita şi lucrările pentru refacerea drumului comunal din satul Stoiculeşti, pentru care s-au alocat fonduri pentru situaţii de urgenţă în valoare de 23 de miliarde de lei vechi şi construirea podului din satul Sârbi. Tot în această perioadă se vor finaliza şi lucrările privind modernizarea celor două şcoli, realizate în procent de 90%, dar şi construirea unei noi şcoli de la zero, cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Inclusiv dispensarul din satul Şuşani va intra în reabilitare. Mai mult, primarul Daniel Tudor lucrează şi la un proiect pentru construirea Casei Casatorilor, în centrul localităţii, iar investiţia se va realiza cu bani din bugetul local.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *