Chimia și-a aflat adversarii de la turneul final de junioare 1

Chimia Rm. Vâlcea și-a aflat azi adversarele de la turneul final de junioare I, care se va disputa la Turda.

Astăzi a avut loc online tragerea la sorți pentru Turneul Final Valoare  – Junioare 1, ce va avea loc în perioada 25 – 29.05.2021, la Turda. 

Conform tragerii la sorți, Chimia Râmnicu Vâlcea, echipa pregătită de Nicoleta Lazăr și Dana Joița a fost repartizată alături de CSS 2 Baia Mare, CSM Corona Brașov și CS Arena Târgu Mureș. ”Sunt mulțumită că am ajuns aici, am avut cea mai grea grupă de Valoare din cele trei, nu era corect să nu ne calificăm la turneul final. Este grupă accesibilă, dar la turneul final sunt cele mai bune echipe din țară, așa că nu pot să dau pronosticuri. Corona este clar una din cele mai bune echipe din țară. Eu îmi doresc foarte mult o medalie, dar este foarte greu, însă asta este șansa fetelor să prindă echipe de Liga Națională. Primul meci va fi cu Baia Mare, important este să îl câștigăm. De când antrenez eu, nu am lipsit niciodată de la un turneu final, fie de junioare 1, 2 sau 3” a spus antrenorul principal al echipei Chimia, Nicoleta Lazăr. Din cealaltă grupă fac parte: CSM București, ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Galați și CSS Viitorul Cluj Napoca.

Chimia s-a calificat la turneul final, după ce a încheiat Grupa Valoare 2 pe locul 3, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, Sepsi, dar dezavantajată de meciurile directe. Cum, alături de locurile 1 și 2, la turneul final s-a calificat și două din cele trei echipe de pe locurile 3, situația a fost una ambiguă după ce în două din serii au fost mai multe neprezentări. Astfel s-a ajuns ca echipele de pe locurile 3 să nu aibă același număr de puncte iar FRH a decis să aplice sistemul norvegian, coeficientul obținut după împărțirea punctelor la numărul de jocuri. Știința București, a treia clasată în Seria Valoare 1 a mers la Comisia de Disciplină și apoi la Comisia de Apel a FRF, însă, în ambele cazuri, nu a avut câștig de cauză.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *